Rijs­te­pap met ker­sen

Dit eenvoudige toetje is een knipoog naar Limburgse rijstevlaai met kersen.

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Dit eenvoudige toetje is een knipoog naar Limburgse rijstevlaai met kersen. 4 personen
3 10

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de rijst met de melk, suiker en kaneelstokjes in een pan met dikke bodem. Breng aan de kook en laat de risotto 30 min. zachtjes koken tot een smeuïge pap. Roer regelmatig. Voeg eventueel extra melk toe als de pap te dik wordt. Verwijder na 30 min. de kaneelstokjes.
  2. Laat de kersen uitlekken, maar vang 4 el vocht op. Doe dit vocht met de kersen in een steelpan. Breng aan de kook en voeg de geleisuiker toe. Laat 2 min. zachtjes doorkoken en vervolgens even afkoelen. Serveer over de lauwwarme rijstepap.

variatietip:

Voor een nog snellere versie kun je kant-en-klare AH Rijstepap uit de koeling gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 50 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Rijstepap met kersen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijs­te­pap met ker­sen

1
1
  • 100 g risottorijst
  • 500 ml volle melk
  • 1 el suiker
  • 2 kaneelstokjes

Doe de rijst met de melk, suiker en kaneelstokjes in een pan met dikke bodem.

2
2

Breng aan de kook en laat de risotto 30 min. zachtjes koken tot een smeuïge pap.

3
3

Roer regelmatig. Voeg eventueel extra melk toe als de pap te dik wordt. Verwijder na 30 min. de kaneelstokjes.

4
4
  • 350 g kersen zonder pit
  • 3 el geleisuiker speciaal

Laat de kersen uitlekken, maar vang 4 el vocht op. Doe dit vocht met de kersen in een steelpan. Breng aan de kook en voeg de geleisuiker toe.

5
5

Laat 2 min. zachtjes doorkoken en vervolgens even afkoelen. Serveer over de lauwwarme rijstepap.

variatietip:

Voor een nog snellere versie kun je kant-en-klare AH Rijstepap uit de koeling gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.