Lim­burgs zoer­vleisj

Dit Limburgse stoofvlees is verrukkelijk! Lekker zoet door de appelstroop en ontbijtkoek.

(119)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Dit Limburgse stoofvlees is verrukkelijk! Lekker zoet door de appelstroop en ontbijtkoek. 4 personen
3 119

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng de azijn, laurier, kruidnagels, 300 ml water, peper en zout tot een marinade. Snijd het vlees in grote stukken en leg erin. Laat het vlees afgedekt 24 uur marineren in de koelkast. Neem het vlees uit de marinade, laat uitlekken en dep droog. Bewaar de marinade. Snijd ondertussen de uien in halve ringen.
  2. Verhit 1/3 boter in een braadpan. Bak het vlees in 3 min. rondom aan. Voeg de marinade toe. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de ui lichtbruin. Doe bij het vlees. Laat met de deksel op de pan 2 uur op laag vuur sudderen. Schep regelmatig het schuim eraf.
  3. Verkruimel de ontbijtkoek en voeg toe aan het vlees als het zacht en gaar is. Roer tot een gladde saus. Voeg de stroop, peper en zout toe. Voeg eventueel naar smaak nog wat stroop toe.

serveertip:

Serveer zoervleisj traditioneel met appelmoes, frites en mayonaise.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm de dag erna op laag vuur.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 40 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 180 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Limburgs zoervleisj

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lim­burgs zoer­vleisj

1
1
  • 150 ml rodewijnazijn
  • 3 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 750 g rib/runderlappen

Meng de azijn, laurier, kruidnagels, 300 ml water, peper en zout tot een marinade. Snijd het vlees in grote stukken en leg erin.

2
2

Laat het vlees afgedekt 24 uur marineren in de koelkast.

3
3
  • 3 uien

Neem het vlees uit de marinade, laat uitlekken en dep droog. Bewaar de marinade. Snijd ondertussen de uien grof.

4
4
  • 20 g boter

Verhit de boter in een braadpan. Bak het vlees in 3 min. rondom aan. Voeg de marinade toe.

5
5
  • 10 g boter

Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui lichtbruin.

6
6

Doe bij het vlees. Laat met de deksel op de pan 2 uur op laag vuur sudderen. Schep regelmatig het schuim eraf.

7
7
  • 4 plakken ontbijtkoek

Verkruimel de ontbijtkoek en voeg toe aan het vlees als het zacht en gaar is. Roer tot een gladde saus.

8
8
  • 3 el rinse appelstroop

Voeg de stroop, peper en zout toe. Voeg eventueel naar smaak nog wat stroop toe.

serveertip:

Serveer zoervleisj traditioneel met appelmoes, frites en mayonaise.

bewaartip:

Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm de dag erna op laag vuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.