Vis­vink met spi­na­zie­ri­sot­to

De Hollandse slavink heeft er een broertje bij: de visvink. Ofwel: pangasius in Coburger ham.

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht De Hollandse slavink heeft er een broertje bij: de visvink. Ofwel: pangasius in Coburger ham. 4 personen
3 37

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de vis in stukken, doe met de peterselie en mosterd in de keukenmachine en maal grof. Vorm met vochtige handen een rolletje visgehakt per persoon. Leg 2 plakken ham kruislings op elkaar. Leg een visrolletje in het midden. Vouw eerst de 2 zijkanten naar binnen, daarna de onderkant omhoog en rol losjes op. Herhaal dit met de rest van de visrolletjes.
  2. Verhit 2/6 olie olie in een pan. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken. Doe de spinazie in een zeef en druk met de bolle kant van een lepel het vocht eruit. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit in dezelfde pan 2/4 olie en fruit hierin de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee tot de korrels glanzen. Voeg een scheut hete bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga door tot de risotto bijna gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Snijd ondertussen de venkel in dunne plakjes en voeg na 10 min. toe.
  4. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan. Bak de visvinken op hoog vuur in 2 min. rondom bruin. Draai het vuur laag en bak in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Zet het vuur uit, doe de spinazie en kaas bij de risotto en roer door. Laat 1 min. staan. Serveer de risotto met de visvinken.
video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 64 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.825 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Visvink met spinazierisotto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­vink met spi­na­zie­ri­sot­to

1
1
  • 300 g pangasiusfilets
  • 20 g platte peterselie
  • 1 tl grove Zaanse mosterd

Snijd de vis in stukken, doe met de peterselie en mosterd in de keukenmachine en maal grof. Vorm met vochtige handen 4 rolletjes van het visgehakt.

2
2
  • 8 plakjes Coburger ham

Leg 2 plakken ham kruislings op elkaar. Leg een visrolletje in het midden. Vouw eerst de 2 zijkanten naar binnen, daarna de onderkant omhoog en rol losjes op.

3
3

Herhaal dit met de rest van de visrolletjes.

4
4
  • 2 el olie
  • 300 g spinazie

Verhit de olie in een pan. Voeg de spinazie in porties toe en laat al omscheppend slinken.

5
5
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Doe de spinazie in een zeef en druk met de bolle kant van een lepel het vocht eruit. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

6
6
  • 2 el olie
  • 300 g risottorijst

Verhit in dezelfde pan de olie en fruit hierin de ui en knoflook 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de rijst toe en bak 2 min. mee tot de korrels glanzen.

7
7
  • 1.2 liter hete kippenbouillon

Voeg een scheut hete bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga door tot de risotto bijna gaar is.

8
8
  • 1 venkelknol

Dit duurt ca. 20 min. Snijd ondertussen de venkel in dunne plakjes en voeg na 10 min. toe.

9
9
  • 2 el olie

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan. Bak de visvinken op hoog vuur in 2 min. rondom bruin.

10
10

Draai het vuur laag en bak in 8 min. gaar. Keer regelmatig.

11
11
  • 50 g geraspte Goudse belegen kaas 48+

Zet het vuur uit, doe de spinazie en kaas bij de risotto en roer door. Laat 1 min. staan. Serveer de risotto met de visvinken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.