Hol­land­se groen­te­soep met vis­bal­le­tjes

Slanke soep met veel groenten en visballetjes in plaats van gehaktballetjes. Licht verteerbaar, dus perfect voor als je nog gaat sporten.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Slanke soep met veel groenten en visballetjes in plaats van gehaktballetjes. Licht verteerbaar, dus perfect voor als je nog gaat sporten. 4 personen
3 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de vis in stukken. Doe de vis met de pesto in de keukenmachine en maal fijn. Doe de vis met pesto in een kom en meng de maizena en croutonmix erdoor. Draai er met natte handen soepballetjes van.
  2. Breng het water met de bouillontabletten aan de kook. Voeg de vermicelli toe en kook 2 min.
  3. Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Voeg samen met de visballetjes en soepgroente toe aan de bouillon. Laat 6 min. zachtjes koken totdat de balletjes gaar en de groenten beetgaar zijn. Lekker met stevig vloerbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.730 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Hollandse groentesoep met visballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se groen­te­soep met vis­bal­le­tjes

1
  • 300 g scholfilet
  • 1 el groene pesto

Snijd de vis in stukken. Doe de vis met de pesto in de keukenmachine en maal fijn.

2
  • 1 el maizena
  • 30 g mini salade croutonmix zontomaat/olijf

Doe de vis met pesto in een kom en meng de maizena en croutonmix erdoor. Draai er met natte handen soepballetjes van.

3
  • 1½ liter kraanwater
  • 3 kippenbouillontabletten
  • 150 g krulvermicelli

Breng het water met de bouillontabletten aan de kook. Voeg de vermicelli toe en kook 2 min.

4
  • 1 bloemkool
  • 350 g boerensoepgroente

Verdeel ondertussen de bloemkool in kleine roosjes. Voeg samen met de visballetjes en soepgroente toe aan de bouillon.

5

Laat 6 min. zachtjes koken totdat de balletjes gaar en de groenten beetgaar zijn. Lekker met stevig vloerbrood. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.