Var­kens­haas met ap­pel-gem­ber­saus

Lekker Hollands. Met appelmoes.

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Lekker Hollands. Met appelmoes. 4 personen
3 4

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de krieltjes in 10 min. beetgaar. Verhit olie in een koekenpan en bak de varkenshaas in 10 min. rondom bruin. Snijd de onderkant van de witlof. Snijd het lof in ringen.
  2. Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Verwijder met een mes de schil en het witte vlies. Verwijder ook de schil en het vlies van een 2e sinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen en wip het vruchtvlees er tussenuit. Vang het sap op. Doe het sap en de partjes bij het lof.
  3. Snijd de peterselie fijn. Meng de yoghurtmayonaise met de fijngesneden peterselie, peper en zout. Roer de dressing door de witlofsalade.
  4. Giet de krieltjes af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan. Laat het vlees op een bord 5 min. afgedekt rusten.
  5. Doe ondertussen de appelmoes in een steelpan. Schil en rasp 3 cm verse gember. Meng de gember met het sinaasappelrasp door de appelmoes. Verwarm de saus in 2 min. al roerend op laag vuur (laat niet koken).
  6. Snijd de varkenshaas in plakjes, verdeel over de borden en serveer met de saus, krieltjes en witlofsalade.

combinatietip:

Roer een flinke hand rozijnen en wat halve walnoten door de witlofsalade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 300 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Varkenshaas met appel-gembersaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Var­kens­haas met ap­pel-gem­ber­saus

1
1
  • 500 g krieltjes

Kook de krieltjes in 10 min. beetgaar.

2
2
  • 2 el olie
  • 300 g varkenshaas

Verhit de olie in een koekenpan en bak de varkenshaas in 10 min. rondom bruin

3
3
  • 500 g witlof

Snijd de onderkant van de witlof. Snijd het lof in ringen.

4
4
  • 1 sinaasappel

Rasp de oranje schil van de sinaasappel. Verwijder met een mes de schil en het witte vlies.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

5
5
  • 1 sinaasappel

Verwijder de schil en het vlies van de sinaasappel.

6
6

Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen en wip het vruchtvlees er tussenuit. Vang het sap op. Doe het sap en de partjes bij het lof.

7
7
  • 10 g peterselie
  • 2 el yoghurtmayonaise

Snijd de peterselie fijn. Meng de yoghurtmayonaise met de fijngesneden peterselie, peper en zout. Roer de dressing door de witlofsalade.

8
8

Giet de krieltjes af, doe terug in de pan en laat met de deksel erop staan. Laat het vlees op een bord 5 min. afgedekt rusten.

9
9
  • 360 g appelmoes
  • 3 cm gember

Doe ondertussen de appelmoes in een steelpan. Schil en rasp de gember. Meng de gember met het sinaasappelrasp door de appelmoes.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

10
10

Verwarm de saus in 2 min. al roerend op laag vuur (laat niet koken).

11
11

Snijd de varkenshaas in plakjes, verdeel over 4 borden en serveer met de saus, krieltjes en witlofsalade.

combinatietip:

Roer een flinke hand rozijnen en wat halve walnoten door de witlofsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.