Fi­ves­pi­ce rol­la­de uit de oven

Mooi gerecht dat ook geschikt is voor een etentje.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 570 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 45 min. oventijd
(116)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Mooi gerecht dat ook geschikt is voor een etentje. 4 personen
3 116

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
  2. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper. Snijd het vruchtvlees fijn. Meng de rode peper met 4 el woksaus en bestrijk de rollade ermee. Vet de ovenschaal. Leg de rollade in de ovenschaal en bak in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar.
  3. Schaaf ondertussen met een kaasschaaf de ongeschilde komkommer in plakjes. Doe in een schaal en meng met het limoensap, -rasp en olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix 3 min. Voeg de rijst toe en roerbak 3 min. Breng op smaak met de sojasaus en peper.
  5. Neem de rollade uit de oven, verwijder het netje en snijd in plakken. Sprenkel de rest van de woksaus erover. Serveer met de rijst en komkommersalade.

combinatietip:

Lekker met verse koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 41 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 1.355 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Fivespice rollade uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fi­ves­pi­ce rol­la­de uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 limoen
  • 1 rode peper

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Verwijder het steeltje en de zaadlijsten van de rode peper. Snijd het vruchtvlees fijn.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

3
3
  • 4 el five spice woksaus
  • 450 g varkensrollade

Meng de rode peper met de woksaus en bestrijk de rollade ermee.

4
4

Vet de ovenschaal in. Leg de rollade in de ovenschaal en bak in ca. 45 min. in het midden van de oven gaar.

5
5
  • 1 komkommer

Schaaf ondertussen met een kaasschaaf de ongeschilde komkommer in plakjes.

6
6
  • 1 el zonnebloemolie

Doe in een schaal en meng met het limoensap, -rasp en de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 3 el zonnebloemolie
  • 400 g champignonroerbakmix
  • 600 g 1 minuut basmatirijst

Verhit de olie in een wok en roerbak de roerbakmix 3 min. Voeg de rijst toe en roerbak 3 min.

8
8
  • 4 el Japanse sojasaus

Breng op smaak met de sojasaus en peper.

9
9
  • 2 el five spice woksaus

Neem de rollade uit de oven, verwijder het netje en snijd in plakken. Sprenkel de woksaus erover.

10
10

Serveer met de rijst en komkommersalade.

combinatietip:

Lekker met verse koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.