Zoet­zu­re noe­del­sa­la­de

Frisse salade van noedels, runderreepjes en sugarsnaps.

(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Frisse salade van noedels, runderreepjes en sugarsnaps. 4 personen
3 48

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 3 min. de sugarsnaps toe. Giet af en spoel in een vergiet onder koud stromend water. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd het vruchtvlees in schuine plakken van 1 cm.
  2. Meng de helft van de woksaus met de sesamolie en de rodewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de rest van de woksaus toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper.
  4. Schep de salademix, komkommer en dressing door de koude noedels en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de runderreepjes.

combinatietip:

Lekker met geroosterd sesamzaad en verse munt.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 795 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Zoetzure noedelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoet­zu­re noe­del­sa­la­de

1
1
  • 250 g fijne mienestjes
  • 200 g sugarsnaps

Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de sugarsnaps schoon en voeg ze de laatste 3 min. toe.

2
2
  • 1 komkommer

Giet af en spoel in een vergiet onder koud stromend water. Halveer ondertussen de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel.

3
3
  • 60 ml Shanghai woksaus sweet & sour
  • 1 el sesamolie
  • 1 el rodewijnazijn

Snijd het vruchtvlees in schuine plakken van 1 cm. Meng de woksaus met de olie en azijn tot een dressing. Breng op smaak met peper.

4
4
  • 2 el sesamolie
  • 300 g runderreepjes
  • 60 ml Shanghai woksaus sweet & sour

Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees in 3 min. rondom bruin. Voeg de woksaus toe en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper.

5
5
  • 300 g salademix

Schep de salademix, komkommer en dressing door de koude noedels en breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de runderreepjes.

combinatietip:

Lekker met geroosterd sesamzaad en verse munt.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.