Ome­let met zoet­zu­re saus

Lijkt een beetje op foeyonghai, dit zoetzure eigerecht.

(129)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Lijkt een beetje op foeyonghai, dit zoetzure eigerecht. 4 personen
3 129

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met en de sojasaus en peper. Verhit 1 el olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk ¼ van het eimengsel in de pan. Bak in 3 min. een omelet. Keer halverwege. Bak er zo nog 3. Houd warm op een bord onder een deksel.
  2. Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Verhit de rest van de olie in een wok, voeg de gember toe en roerbak 1 min. Voeg de roerbakmix toe en roerbak 5 min. Meng de woksaus en garnalen erdoor en roerbak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.
  4. Verdeel de groenten over het midden van de omeletten, rol op en snijd schuin door. Serveer met de rijst en eventueel extra woksaus.

combinatietip:

Lekker met limoen en verse koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.245 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Omelet met zoetzure saus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ome­let met zoet­zu­re saus

1
1
  • 6 eieren
  • 2 el Japanse sojasaus

Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met en de sojasaus en peper.

2
2
  • 1 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en schenk ¼ van het eimengsel in de pan.

3
3

Bak in 3 min. een omelet. Keer halverwege.

4
4

Bak er zo nog 3. Houd warm op een bord onder een deksel.

5
5
  • 4 cm gember

Schil ondertussen de gember en snijd fijn.

6
6
  • 5 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een wok, voeg de gember toe en roerbak 1 min.

7
7
  • 600 g Chinese roerbakmix

Voeg de roerbakmix toe en roerbak 5 min.

8
8
  • 6 el woksaus sweet & sour
  • 125 g ijsgarnalen

Meng de woksaus en garnalen erdoor en roerbak nog 3 min.

9
9

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

10
10
  • 600 g 1 minuut basmatirijst

Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

11
11

Verdeel de groenten over het midden van de omeletten, rol op en snijd schuin door.

12
12

Serveer met de rijst en eventueel extra woksaus.

combinatietip:

Lekker met limoen en verse koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.