Ro­ti met Su­ri­naam­se ker­rie­saus

Zoete aardappelen, tofu en groenten op roti: heerlijk exotische smaken.

(116)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
surinaams hoofdgerecht Zoete aardappelen, tofu en groenten op roti: heerlijk exotische smaken. 4 personen
2 116

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelblokjes 8 min. Giet af.
  2. Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de tofu 2 min. Voeg de groenten toe en roerbak 3 min. Voeg de kerriesaus en aardappel toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper.
  3. Bereid ondertussen de roti volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Leg op elk bord een rotipannenkoek en verdeel de kerrie-groentesaus erover.

variatietip:

Lekker met fijngesneden bladselderij.

video

Aard­ap­pe­len schil­len

Instructievideo - 01:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 59 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.700 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Roti met Surinaamse kerriesaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­ti met Su­ri­naam­se ker­rie­saus

1
1
  • 200 g zoete aardappelen

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 x 1 cm. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelblokjes 8 min. Giet af.

2
2
  • 2 el arachideolie
  • 180 g fijngekruide roerbaktofu
  • 400 g Mexicaanse roerbakmix

Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de tofu 2 min. Voeg de groenten toe en roerbak 3 min.

3
3
  • 295 ml Surinaamse kerriesaus

Voeg de kerriesaus en aardappel toe en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met peper.

4
4
  • 1 pakje Surinaamse roti

Bereid ondertussen de roti volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

5
5

Leg op elk bord een rotipannenkoek en verdeel de kerrie-groentesaus erover.

variatietip:

Lekker met fijngesneden bladselderij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.