Prei-vis­ra­gout met sa­la­de

Feestelijk gerecht op een doordeweekse dag: net zo makkelijk.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Feestelijk gerecht op een doordeweekse dag: net zo makkelijk. 4 personen
2 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Zet tijdens het voorverwarmen de pasteibakjes ca. 15 min. in de oven.
  2. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. op hoog vuur. Schenk de melk erbij en voeg al roerend de sausmix toe. Breng al roerend aan de kook en laat de ragout 5 min. op laag vuur koken.
  3. Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 cm, halveer de tomaten en snijd de komkommer in dunne plakjes.
  4. Voeg na 4 min. kooktijd de zalmblokjes toe aan de ragout. Laat de ragout nog 1 min. zachtjes koken tot hij de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  5. Meng de sla, tomaat, komkommer en dressing. Verdeel de ragout over de pasteibakjes en serveer met de salade.

combinatietip:

Lekker met verse dille

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 440 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Prei-visragout met salade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei-vis­ra­gout met sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 4 pasteibakjes

Zet tijdens het voorverwarmen de pasteibakjes ca. 15 min. in de oven.

3
3
  • 2 el olie
  • 300 g gesneden prei

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. op hoog vuur.

4
4
  • 500 ml volle melk
  • 50 g besciamella sausmix

Schenk de melk erbij en voeg al roerend de sausmix toe.

5
5

Breng al roerend aan de kook en laat de ragout 5 min. op laag vuur koken.

6
6
  • 300 g zalmfilet

Snijd ondertussen de zalm in blokjes van 2 cm.

7
7
  • 250 g cherrytomaten

Halveer de tomaten.

8
8
  • ½ komkommer

Snijd de komkommer in plakjes.

9
9

Voeg na 4 min. kooktijd de zalmblokjes toe aan de ragout.

10
10

Laat de ragout nog 1 min. zachtjes koken tot hij de gewenste dikte heeft. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

11
11
  • 100 g botersla
  • 3 el sladressing naturel

Meng de sla, tomaat, komkommer en dressing.

12
12

Verdeel de ragout over de pasteibakjes en serveer met de salade.

combinatietip:

Lekker met verse dille

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.