Vla­flip

Eén van de lekkerste toetjes: vanillevla met yoghurt en een fruitige saus.

(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Eén van de lekkerste toetjes: vanillevla met yoghurt en een fruitige saus. 4 personen
3 23

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • 4 glazen

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het diepvriesfruit en de poedersuiker in een hoge kom. Maak er met de staafmixer een saus van. Zet een zeef op een kom. Giet de saus erin en duw hem er met de achterkant van een eetlepel doorheen. Zo blijven de pitjes in de zeef achter en krijg je een gladde saus.
  2. Zet de glazen neer en schenk in elk glas ¼ van de vanillevla (ongeveer tot de helft). Verdeel de vruchtensaus eerlijk over de glazen. Schep op elk glas nog ¼ van de yoghurt en verdeel de blauwe bessen erover.
video

Vla­flip ma­ken

Allerhande kids - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 180 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Vlaflip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vla­flip

1
  • 1 doosje zomerfruit
  • 2 el poedersuiker

Doe het diepvriesfruit en de poedersuiker in een hoge kom. Maak er met de staafmixer een saus van.

2

Zet een zeef op een kom. Giet de saus erin en duw hem er met de achterkant van een eetlepel doorheen. Zo blijven de pitjes in de zeef achter en krijg je een gladde saus.

3
  • 400 ml vanillevla

Zet de glazen neer en schenk in elk glas ¼ van de vanillevla (ongeveer tot de helft van het glas). Verdeel de vruchtensaus eerlijk over de glazen.

4
  • 240 ml Griekse yoghurt (0% vet)
  • 150 g blauwe bessen

Schep op elk glas nog ¼ van de yoghurt en verdeel de blauwe bessen erover. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.