To­ma­ten­soep

Groenten snijden, soepballetjes draaien en pureren. Deze soep maak je helemaal zelf!

(203)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Groenten snijden, soepballetjes draaien en pureren. Deze soep maak je helemaal zelf! 4 personen
3 203

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snij de tomaten in 8 stukken en haal het harde stukje eruit. Snij de ui en winterpeen in kleine blokjes.
  2. Maak 2 eetlepels olie warm in een soeppan op laag vuur. Doe de tomatenpuree erbij en roer 1 minuut. Pers de knoflook met een knoflookpers boven de pan en doe er daarna de ui, winterpeen en een beetje peper en zout bij. Bak 5 minuten tot de ui zacht is.
  3. Haal ondertussen de blaadjes tijm van de takjes. Doe ze met de bouillonblokjes, tomaten, suiker en het kokende water bij de groenten. Laat 15 minuten zachtjes koken.
  4. Haal ondertussen met een mesje het vel van de worsten, snij het vlees in stukjes en doe in een kom. Maak er met een beetje natte handen balletjes van. Maak 2 eetlepels olie in een koekenpan warm en bak de balletjes in 5 minuten helemaal bruin en gaar. Haal ze uit de pan en leg ze even apart op een bord.
  5. Haal de pan van het vuur en maak de soep met een staafmixer helemaal glad. Voorzichtig want het is heet. Doe de balletjes erbij en zet de pan nog 3 minuten op laag vuur. Schep de soep in 4 kommen en leg er eventueel blaadjes peterselie op. Eet smakelijk!

combinatietip:

Lekker met brood en een groene salade.

video

Hoe maak je to­ma­ten­soep?

Allerhande kids - 05:13 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 260 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.445 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Tomatensoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

To­ma­ten­soep

1
  • 750 g romatomaten
  • 1 ui
  • 1 winterpeen

Snij de tomaten in 8 stukken en haal het harde stukje eruit. Snij de ui en winterpeen in kleine blokjes.

2
  • 2 el olijfolie
  • 70 g tomatenpuree

Maak de olie warm in een soeppan op laag vuur. Doe de tomatenpuree erbij en roer 1 minuut.

3
  • 1 teen knoflook

Pers de knoflook met een knoflookpers boven de pan en doe er daarna de ui, winterpeen en een beetje peper en zout bij. Bak 5 minuten tot de ui zacht is.

4
  • 2 takjes tijm
  • 2 rundvleesbouillontabletten
  • 1 tl suiker
  • 750 ml kokend water

Haal ondertussen de blaadjes tijm van de takjes. Doe ze met de bouillonblokjes, tomaten, suiker en het kokende water bij de groenten. Laat 15 minuten zachtjes koken.

5
  • 2 rundersaucijzen

Haal ondertussen met een mesje het vel van de worsten, snij het vlees in stukjes en doe in een kom. Maak er met een beetje natte handen balletjes van.

6
  • 2 el olijfolie

Maak de olie in een koekenpan warm en bak de balletjes in 5 minuten helemaal bruin en gaar. Haal ze uit de pan en leg ze even apart op een bord.

7

Haal de pan van het vuur en maak de soep met een staafmixer helemaal glad. Voorzichtig want het is heet.

8
  • 4 takjes peterselie

Doe de balletjes erbij en zet de pan nog 3 minuten op laag vuur. Schep de soep in 4 kommen en leg er eventueel blaadjes peterselie op. Lekker!

combinatietip:

Lekker met brood en een groene salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.