Abri­ko­zen­taart

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 465 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 8 personen
3 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Abrikozen laten uitlekken. Citroen schoonboenen en 1 theelepel schil eraf raspen. Taartvorm dik invetten en bestrooien met 25 gram Canderel. Abrikozen met bolle kant naar beneden tegen elkaar aan in vorm leggen. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Bloem zeven. In kom boter, 1/2 theelepel zout en rest van Canderel met mixer tot romige massa kloppen. Eieren er een voor een doorkloppen. Bloem en citroenschil er luchtig doorheen spatelen. Beslag op abrikozen scheppen. Taart in 40-45 minuten gaar en goudbruin bakken. Taart iets laten afkoelen en omkeren op schaal. Serveren met crème fraîche.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 38-39

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.