Au­ber­gi­ne ge­vuld met pit­tig fijn­ge­hakt

Even voorbereiden, in de oven en na 40 minuten smul je van deze groentetopper.

(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Even voorbereiden, in de oven en na 40 minuten smul je van deze groentetopper. 4 personen
3 36

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • lage ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Was de aubergines en halveer in de lengte. Hol uit tot ca. 1 cm. van de rand (vruchtvlees wordt niet gebruikt). Pel en snipper de ui. Laat de tomatenblokjes uitlekken en vang het sap op.
  2. Verhit de olie in een pan en fruit de ui ca. 2 min. Voeg het fijngehakt en de kruiden toe en bak ca. 4 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm ca. 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Vul de aubergines hoog op met gehaktmengsel en leg in de ovenschaal. Verdeel de kaas erover. Schenk de tomatensap op de bodem van de schaal. Bak de aubergines in het midden van de oven ca. 40 min. gaar en lichtbruin. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de aubergines met rijst.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 38-39

Aubergine gevuld met pittig fijngehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Au­ber­gi­ne ge­vuld met pit­tig fijn­ge­hakt

1
1
  • 2 aubergines
  • 2 uien
  • 400 g tomatenblokjes

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Was de aubergines en halveer in de lengte. Hol uit tot ca. 1 cm. van de rand (vruchtvlees wordt niet gebruikt). Pel en snipper de ui. Laat de tomatenblokjes uitlekken en vang het sap op.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 350 g fijngehakt
  • 2 el Mexicaanse seasoningsmix

Verhit de olie in een pan en fruit de ui ca. 2 min. Voeg het fijngehakt en de kruiden toe en bak ca. 4 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm ca. 1 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3
  • 100 g gemalen oude kaas

Vul de aubergines hoog op met gehaktmengsel en leg in de ovenschaal. Verdeel de kaas erover. Schenk de tomatensap op de bodem van de schaal. Bak de aubergines in het midden van de oven ca. 40 min. gaar en lichtbruin.

4
4
  • 250 g wilde en witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer de aubergines met rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.