Brood­pud­din­kje met va­nil­le­room

(18)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht 4 personen
3 18

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • puddingvormpje (125 ml)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm oven voor op 180 °C. Snijd langs rand van puddingvormpje 12 rondjes uit brood (rest wordt niet gebruikt). Besmeer aan 1 kant met boter, vormpjes vet in. Stapel in elk vormpje 3 broodrondjes met beboterde kant boven. Halveer vanillestokje, schraap merg eruit. Breng in pan helft van room, melk, vanillestokje en merg langzaam aan de kook. Neem pan van vuur , verwijder vanillestokje. Breek eieren boven kom en klop met suiker schuimig. Klop warme room scheutje voor scheutje door eieren. Schenk mengsel in vormpjes en bestrooi licht met nootmuskaat. Zet vormpjes in ovenschaal en laat 5 minuten rusten. Breng water aan kook en schenk in ovenschaal tot halverwege zijkant vormpjes. Plaats voorzichtig in oven en au bain-marie, bak ca. 30 minuten tot bovenkant stevig aanvoelt. Klop rest van slagroom lobbig en meng met vla. Haal puddinkjes uit vormpjes, zet op borden, serveer met vanilleroom.

video

Slag­room klop­pen

Instructievideo - 01:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 815 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 48 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Broodpuddinkje met vanilleroom

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­pud­din­kje met va­nil­le­room

1
1
  • 12 sneetjes witbrood met pompoenpitten
  • 30 g roomboter

Verwarm oven voor op 180 °C. Snijd langs rand van puddingvormpje 12 rondjes uit brood (rest wordt niet gebruikt). Besmeer aan 1 kant met boter, vormpjes vet in. Stapel in elk vormpje 3 broodrondjes met beboterde kant boven.

2
2
  • 1 vanillestokje
  • 3 dl slagroom
  • 3 dl volle melk

Halveer vanillestokje, schraap merg eruit. Breng in pan helft van room, melk, vanillestokje en merg langzaam aan de kook. Neem pan van vuur , verwijder vanillestokje.

3
3
  • 4 eieren
  • 125 g suiker
  • 1 mespunt nootmuskaat

Breek eieren boven kom en klop met suiker schuimig. Klop warme room scheutje voor scheutje door eieren. Schenk mengsel in vormpjes en bestrooi licht met nootmuskaat. Zet vormpjes in ovenschaal en laat 5 minuten rusten.

4
4

Breng water aan kook en schenk in ovenschaal tot halverwege zijkant vormpjes. Plaats voorzichtig in oven en au bain-marie, bak ca. 30 minuten tot bovenkant stevig aanvoelt.

5
5
  • 2½ dl vanillevla

Klop rest van slagroom lobbig en meng met vla. Haal puddinkjes uit vormpjes, zet op borden, serveer met vanilleroom.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.