Lams­rack met tui­n­erwt­je­spu­ree

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 6 personen
3 45

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Aardappels schillen, halveren, wassen en in pan met water en zout 10 minuten koken. Tuinerwtjes aan aardappels toevoegen en ca. 5 minuten meekoken, tot aardappels en erwtjes gaar zijn. Intussen in koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en lamsracks rondom bruinbakken. Vlees in braadslede of ovenschaal leggen en bestrooien met zout en peper. Lamsracks in oven ca. 8 minuten van binnen rosé bakken. Halverwege baktijd omdraaien. Vlees uit oven nemen, in folie verpakken en ca. 5 minuten laten rusten. Aardappels en tuinerwtjes afgieten, rest van olie toevoegen en geheel met pureestamper grof pureren. Knoflook pellen en boven erwtjespuree uitpersen. Munt in reepjes snijden, door puree mengen en geheel op smaak brengen met zout en peper. Lamsracks langs botjes in 6 'karbonaadjes' snijden. Met twee lepels of ijsbolletjestang 6 mooie bolletjes van puree maken. In midden van zes borden bolletje puree leggen, stukje lamsvlees ertegenaan leggen en als garnering wat peper over bord strooien.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 265 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.