Lin­zen­cas­soulet met kip

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 34

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In braadpan olie verhitten. Kipbraadsticks op halfhoog vuur in ca. 5 minuten rondom bruinbakken. Intussen in zeef linzen onder stromend water afspoelen en laten uitlekken. Knoflook pellen en fijnhakken. Bacon in repen snijden. Worsten in stukken van 3 cm snijden. Knoflook, bacon en worst aan kip toevoegen en ca. 5 minuten zachtjes meebakken. Af en toe omscheppen. Tomaten inkruisen, in kokend water onderdompelen en ontvellen. Tomaten in vieren snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Vlees met schuimspaan uit braadpan nemen en op bord leggen. In bakvet tomaatblokjes ca. 3 minuten zachtjes bakken. Kip uit pot bouillon fijnsnijden. Wijn, bouillon, 3 dl water en linzen erdoor roeren. Vlees met tijm en laurier erin leggen. Peper naar smaak toevoegen. Cassoulet afgedekt in ca. 30 minuten zachtjes gaar stoven. Opdienen in diepe borden. Serveren met donkerbruin stokbrood.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 57 g
  • koolhydraten 23 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.