Cous­cous met ge­roos­ter­de pom­poen en pad­den­stoe­len

De groenten snijd je in stukken en vervolgens laat je de oven (bijna) al het werk doen.

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht De groenten snijd je in stukken en vervolgens laat je de oven (bijna) al het werk doen. 2 personen
3 72

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de ovengrill voor. Snijd ondertussen de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de schil er af. Snijd het vruchtvlees in gelijke stukken. Snijd de uien in dunne ringen. Halveer de grote champignons en paddenstoelen. Verdeel de pompoen, ui en alle paddenstoelen over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de oregano en besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep om. Rooster ca. 15 min onder de grill. Schep regelmatig om. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime schaal. Roer los met een vork. Snijd ondertussen de bieslook fijn. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ook fijn. Verhit de rest van de olie in een wok. Roerbak de couscous met de paprikapoeder en de helft van de bieslook en munt 3 min. op middelhoog voor. Serveer de couscous in een kom op diep bord. Verdeel er de groenten met vocht en de rest van de verse kruiden over.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 25 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Couscous met geroosterde pompoen en paddenstoelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cous­cous met ge­roos­ter­de pom­poen en pad­den­stoe­len

1
1

Verwarm de ovengrill voor.

2
2
  • 250 g pompoen

Snijd ondertussen de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd de schil er af. Snijd het vruchtvlees in gelijke stukken.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

3
3
  • 1 rode ui
  • 250 g kastanjechampignons
  • 100 g paddenstoelenmelange

Snijd de uien in dunne ringen. Halveer de grote champignons en paddenstoelen. Verdeel de pompoen, ui en alle paddenstoelen over een met bakpapier beklede bakplaat.

4
4
  • ½ el gedroogde oregano
  • 3 el olijfolie extra vierge

Bestrooi met de oregano en besprenkel met de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep om. Rooster ca. 15 min onder de grill. Schep regelmatig om.

5
5
  • 150 g couscous

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime schaal. Roer los met een vork.

6
6
  • ½ bakje bieslook
  • 3 takjes munt

Snijd ondertussen de bieslook fijn. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd ook fijn.

7
7
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 tl paprikapoeder

Verhit de rest van de olie in een wok. Roerbak de couscous met de paprikapoeder en de helft van de bieslook en munt 3 min. op middelhoog voor.

8
8

Serveer de couscous in een kom op diep bord. Verdeel er de groenten met vocht en de rest van de verse kruiden over.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.