Exo­ti­sche wa­ter­zooi van pa­rel­hoen

(10)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 10

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Parelhoen met scherp mes in 8 stukken verdelen (poten, vleugels, borst- en rugdelen). Bestrooien met zout en koenjit. Buitenste blad van sereh verwijderen, stengel fijnhakken. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. In pan 1 1/4 liter water met bouillontabletten aan de kook brengen. In braadpan boter verhitten. Sereh en rode peper ca. 1 minuut zachtjes fruiten. Parelhoen in pan leggen en bouillon erbij schenken. Geheel met deksel op pan ca. 1 uur zachtjes laten stoven. Verse kruiden fijn knippen. Mihoen doormidden breken en volgens gebruiksaanwijzing in kokend water wellen. Kokosmelk en groentemix door soep roeren. Soep nog 5 minuten zachtjes laten doorkoken. Mihoen afgieten en met knoflookbieslook en koriander door soep roeren. Soep over vier voorverwarmde borden verdelen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 10 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.