To­ma­ten­bouil­lon met zuur­kool en ham

(4)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 4

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Van 3 takjes tijmblaadjes rissen. Sjalotjes pellen en snipperen. In pan helft van olie verhitten en helft van sjalotjes ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Zuurkool, suiker en helft van geriste tijmblaadjes erdoor scheppen en afgedekt ca. 15 minuten zachtjes smoren. Tomaten inkruisen, in kokend water onderdompelen en ontvellen. Tomaten in parten snijden, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In soeppan rest van olie verhitten. Rest van sjalot ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tomaatblokjes en rest van geriste tijmblaadjes ca. 3 minuten zachtjes meebakken. Sherry, fond en 2 dl water toevoegen, aan de kook brengen en bouillon ca. 10 minuten zachtjes laten koken. Ham in repen snijden. Bouillon op smaak brengen met zout, peper en eventueel een beetje suiker. Bouillon in vier voorverwarmde kommen scheppen. In midden flinke pluk zuurkool leggen en reepjes ham erop leggen. Garneren met takje tijm.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.