Ker­rie­bouil­lon met ge­roos­ter­de pom­poen

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht 4 personen
3 19

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakblik

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grill voorverwarmen. Pompoen in plakken snijden, schillen en in stukken van ca. 2 cm snijden. Pompoen over bakblik verdelen. Besprenkelen met 2 eetlepels olie en bestrooien met zout en peper. Bakblik ca. 15 cm onder hete grill schuiven en pompoen 10 à 15 minuten roosteren. Regelmatig omscheppen. Peper schoonmaken en in reepjes snijden. In soeppan rest van olie verhitten. Kerriepoeder en peperreepjes ca. 2 minuten zachtjes fruiten. Groentebouillon toevoegen, aan de kook brengen en ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Tomaten wassen, in vieren snijden en zaadjes verwijderen. Tomaat in reepjes snijden en 1 minuut in kerriebouillon meewarmen. Korianderblaadjes van takjes plukken. Geroosterde pompoen over vier kommen verdelen. Kerriebouillon met tomaat erover scheppen en bestrooien met koriander. Serveren met crostini of soepstengels.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 8 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.