Ge­roos­ter­de to­ma­ten met pas­ta

(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 25

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (ca. 2 liter)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de tomaten en leg met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi de tomaten met de kruiden, peper en zout. Besprenkel met ⅔ van de olie. Bak de tomaten in de oven in ca. 20 min. gaar.
  2. Klop de eieren los met de crème fraîche, peper en zout. Snipper de ui. Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de ui ca. 3 min. Schep de pasta en het eimengsel door de ui en roerbak ca. 5 min. Knip de tuinkers boven de pasta fijn. Serveer met de geroosterde tomaten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 36-37

Geroosterde tomaten met pasta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de to­ma­ten met pas­ta

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C of gasovenstand 4.

2
2
  • 300 g gnocchini

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 8 trostomaten
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 2 el olijfolie

Halveer de tomaten en leg met de snijkant naar boven in de ovenschaal. Bestrooi de tomaten met de kruiden, peper en zout. Besprenkel met de olie.

4
4
  • 3 eieren
  • 125 ml crème fraîche

Bak de tomaten in de oven in ca. 20 min. gaar. Klop de eieren los met de crème fraîche, peper en zout.

5
5
  • 1 ui
  • 1 el olijfolie

Snipper de ui. Verhit de olie in een braadpan en bak de ui ca. 3 min. Schep de pasta en het eimengsel door de ui en roerbak ca. 5 min.

6
6
  • ½ bakje tuinkers

Knip de tuinkers boven de pasta fijn. Serveer met de geroosterde tomaten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.