Vis­cur­ry met spi­na­zie en kik­ker­erw­ten

Makkelijke Indiase curry die in een half uurtje op tafel staat.

(204)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Makkelijke Indiase curry die in een half uurtje op tafel staat. 4 personen
2 204

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de helft van de olie in een wok, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Doe de spinazie in een vergiet en druk met de achterkant van een lepel het vocht er goed uit. Snijd de spinazie grof.
  2. Snijd de ui fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak de ui, gember en garam masala 2 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de tomaten in parten. Voeg toe en laat op laag vuur 3 min. koken. Roer regelmatig. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet. Voeg de kikkererwten en spinazie toe aan de tomaten en laat 4 min. zachtjes koken.
  3. Snijd ondertussen de scholfilets in stukken van 4 cm. Draai het vuur uit, schep de schol voorzichtig door de curry. Doe de deksel op de pan en laat 5 min. staan.

variatietip:

Houd je van pittig, voeg dan een fijngesneden rode peper toe.

video

Gem­ber ge­brui­ken

Instructievideo - 01:26 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 245 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Viscurry met spinazie en kikkererwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­cur­ry met spi­na­zie en kik­ker­erw­ten

1
1
  • 2 el arachideolie
  • 400 g wilde spinazie

Verhit de olie in een wok, voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.

2
2

Doe de spinazie in een vergiet en druk met de achterkant van een lepel het vocht er goed uit. Snijd de spinazie grof.

3
3
  • 2 uien
  • 4 cm verse gember

Snijd de ui fijn. Schil en rasp de gember.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

4
4
  • 2 el arachideolie
  • 2 el garam masala

Verhit de olie in een hapjespan en roerbak de ui, gember en garam masala 2 min. op middelhoog vuur.

5
5
  • 1 schaal tastytomtrostomaten

Snijd ondertussen de tomaten in parten. Voeg toe en laat op laag vuur 3 min. koken. Roer regelmatig.

6
6
  • 400 g kikkererwten

Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken in een vergiet.

7
7

Voeg de kikkererwten en spinazie toe aan de tomaten en laat 4 min. zachtjes koken.

8
8
  • 300 g scholfilet

Snijd ondertussen de scholfilets in stukken van 4 cm.

9
9

Draai het vuur uit, schep de schol voorzichtig door de curry. Doe de deksel op de pan en laat 5 min. staan.

variatietip:

Houd je van pittig, voeg dan een fijngesneden rode peper toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.