Thai­se schol­spies­jes met krui­di­ge rijst en wor­tel­sa­la­de

Spiesen van bosui, paprika en schol met een frisse salade erbij. Thais op z'n lekkerst!

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Spiesen van bosui, paprika en schol met een frisse salade erbij. Thais op z'n lekkerst! 4 personen
3 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 8 sateprikkers
  • keukenmachine
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd ondertussen de onderkant en het groen van de bosui en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de paprika in stukken van 2 cm. Snijd de scholfilets in stukken van 4 cm.
  2. Rijg aan een satéprikker om en om 2 stukjes bosui, paprika en scholfilet. Maak zo 2 spiesen per persoon en leg in een passende schaal. Bestrijk de spiesen royaal met de red curry specerijenpasta. Laat minimaal 15 min. afgedekt in de koelkast marineren.
  3. Schil de winterpeen en rasp (in de keukenmachine) met een grove rasp. Meng met de salademix in een kom en besprenkel met de sesamdressing. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de visspiesen in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Snijd de koriander fijn en schep door de rijst. Serveer met de visspiesen en wortelsalade.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 550 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Thaise scholspiesjes met kruidige rijst en wortelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Thai­se schol­spies­jes met krui­di­ge rijst en wor­tel­sa­la­de

1
1
  • 300 g pandanrijst

Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 3 bosuien

Snijd ondertussen de onderkant en het groen van de bosui en snijd in stukken van 2 cm.

3
3
  • 1 gele paprika
  • 300 g scholfilet

Snijd de paprika in stukken van 2 cm. Snijd de scholfilets in stukken van 4 cm.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4

Rijg aan een satéprikker om en om 2 stukjes bosui, paprika en scholfilet. Maak zo 2 spiesen per persoon en leg in een passende schaal.

5
5
  • 80 ml red curry specerijenpasta

Bestrijk de spiesen royaal met de red curry specerijenpasta. Laat minimaal 15 min. afgedekt in de koelkast marineren.

6
6
  • 300 g winterpeen
  • 300 g salademix
  • 4 el geroosterde sesamdressing

Schil de winterpeen en rasp (in de keukenmachine) met een grove rasp. Meng met de salademix in een kom en besprenkel met de sesamdressing.

7
7

Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de visspiesen in 8 min. gaar. Keer regelmatig.

8
8
  • 15 g koriander

Snijd de koriander fijn en schep door de rijst. Serveer met de visspiesen en wortelsalade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.