Lauw­war­me rijst­sa­la­de met ge­bak­ken schol­fi­let

Klaar in 20 minuten, deze salade met kerrie, bleekselderij, erwten, peen en gebakken vis.

(35)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Klaar in 20 minuten, deze salade met kerrie, bleekselderij, erwten, peen en gebakken vis. 4 personen
3 35

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken, pel ze en snijd in parten. Snipper ondertussen de ui en snijd de bleekselderij in boogjes.
  2. Verhit de helft van de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de kerriepoeder en rijst toe en bak 1 min. mee. Voeg de bleekselderij, erwten, peen julienne en kippenbouillon toe, breng al roerend aan de kook en laat in 5 min. het vocht opnemen. Schep de rijst in een grote platte schaal en laat iets afkoelen.
  3. Bestrooi de scholfilets met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de vis in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout en leg de parten ei erop. Serveer de rijstsalade met de gebakken scholfilet. Lekker met een schijfje citroen.
video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 65 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 830 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Lauwwarme rijstsalade met gebakken scholfilet

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me rijst­sa­la­de met ge­bak­ken schol­fi­let

1
1
  • 2 eieren

Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken, pel ze en snijd in parten.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

2
2
  • 2 uien
  • 250 g bleekselderij

Snipper ondertussen de ui en snijd de bleekselderij in boogjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 25 g boter
  • 3 tl kerriepoeder
  • 250 g basmati roerbakrijst

Verhit de boter in een hapjespan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de kerriepoeder en rijst toe en bak 1 min. mee.

4
4
  • 300 g tuinerwten
  • 150 g peen julienne
  • 650 ml kippenbouillon van tablet

Voeg de bleekselderij, erwten, peen julienne en kippenbouillon toe, breng al roerend aan de kook en laat in 5 min. het vocht opnemen.

5
5

Schep de rijst in een grote platte schaal en laat iets afkoelen.

6
6
  • 300 g scholfilet
  • 25 g boter

Bestrooi de scholfilets met peper en eventueel zout. Verhit de boter in een koekenpan en bak de vis in 3 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

7
7
  • 20 g platte peterselie

Snijd ondertussen de peterselie fijn en meng door de rijst. Breng op smaak met peper en eventueel zout en leg de parten ei erop.

8
8

Serveer de rijstsalade met de gebakken scholfilet.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.