Ge­gril­de schol­fi­let met cous­cous-ven­kel­sa­la­de

Schol uit de grillpan met een mediterrane couscoussalade met venkel en abrikoos.

(41)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Schol uit de grillpan met een mediterrane couscoussalade met venkel en abrikoos. 4 personen
3 41

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime schaal. Roer los met een vork. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Snijd de venkelknollen in plakken van 0.5 cm en schep om met 2 el koolzaadolie. Bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  2. Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd met de dille fijn. Snijd de abrikozen in kleine stukjes. Meng de kruiden, abrikozen, veldsla, het citroensap, 3 el olie en de hazelnoten door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit een grillpan zonder olie of boter en gril de venkel in 2 delen 6 min. Keer halverwege. Schep de groenten door de couscous.
  3. Bestrijk de scholfilets met de rest van de olie, bestrooi met de chilipeper, peper en eventueel zout en gril 3 min. Keer halverwege. Serveer de scholfilets met de couscoussalade en verkruimel de kaas erover.
video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 325 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde scholfilet met couscous-venkelsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de schol­fi­let met cous­cous-ven­kel­sa­la­de

1
1
  • 200 g 4-granencouscous

Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime schaal. Roer los met een vork.

2
2
  • 50 g hazelnoten

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

3
3
  • 2 venkelknollen
  • 2 el koolzaadolie

Snijd de venkelknollen in plakken van 0.5 cm en schep om met de koolzaadolie. Bestrooi met (versgemalen) peper en eventueel zout.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

4
4
  • 15 g verse munt
  • 15 g verse dille
  • 75 g royale abrikozen

Haal de blaadjes van de takjes munt en snijd met de dille fijn. Snijd de abrikozen in kleine stukjes.

5
5
  • 75 g veldsla
  • 2 el citroensap
  • 3 el koolzaadolie

Meng de kruiden, abrikozen, veldsla, het citroensap, de olie en hazelnoten door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6

Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de venkel in 2 delen 6 min. Keer halverwege. Schep de groenten door de couscous.

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo

00:50 min.

7
7
  • 300 g scholfilet
  • 2 el koolzaadolie
  • ½ tl gedroogde chilipeper

Bestrijk de scholfilets met de olie, bestrooi met de chilipeper, peper en eventueel zout en gril 3 min. Keer halverwege.

8
8
  • 75 g witte kaas

Serveer de scholfilets met de couscoussalade en verkruimel de kaas erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.