Ge­vul­de zoe­te punt­pa­pri­ka's met spits­kool­sa­la­de

Even stampen, even in de oven en klaar is je groentegerecht!

(113)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Even stampen, even in de oven en klaar is je groentegerecht! 4 personen
3 113

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel onder koud stromend water. Snijd de koriander fijn en pers de citroen uit. Doe de kikkererwten, koriander, kruidenmix, 3 el olie en het sap van ½ citroen in een kom. Stamp met de pureestamper tot een grove puree (of prak met een vork).
  2. Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, laat de steelaanzet zitten. Vul de paprika’s met het kikkererwtenmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven.
  3. Snijd ondertussen de munt fijn en hak de cranberrymix grof. Meng de rest van de olie, 4 el citroensap, de munt, cranberrymix en spitskool tot salade. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Serveer met de gevulde puntpaprika’s.
video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 20 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde zoete puntpaprika's met spitskoolsalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de zoe­te punt­pa­pri­ka's met spits­kool­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 700 g kikkererwten

Laat de kikkererwten uitlekken en spoel onder koud stromend water.

3
3
  • 15 g koriander
  • 1 citroen
  • 35 g kruidenmix voor kikkererwtenburger
  • 3 el extra vierge olijfolie

Snijd de koriander fijn en pers de citroen uit. Doe de kikkererwten, koriander, kruidenmix, olie en het sap van ½ citroen in een kom.

4
4

Stamp met de pureestamper tot een grove puree (of prak met een vork).

5
5
  • 4 zoete puntpaprika's

Halveer de puntpaprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten, laat de steelaanzet zitten.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

6
6

Vul de paprika’s met het kikkererwtenmengsel en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven.

7
7
  • 15 g munt
  • 100 g ongezouten frisse cranberrymix
  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 300 g gesneden spitskool

Snijd ondertussen de blaadjes van de munt fijn en hak de cranberrymix grof. Meng de olie, 4 el citroensap, de munt, cranberrymix en spitskool tot salade.

8
8

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Serveer met de gevulde puntpaprika’s.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.