Rijst met snij­bo­nen en kip

Je maakt dit Aziatische wokgerecht zo pittig als je zelf wilt.

(160)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Je maakt dit Aziatische wokgerecht zo pittig als je zelf wilt. 4 personen
3 160

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm.
  2. Verhit ondertussen een wok zonder olie of boter en bak de spekreepjes 1 min. op middelhoog vuur. Voeg de uisnippers en sambal toe en laat op laag vuur 5 min. zachtjes bakken. Doe de kip erbij en roerbak 3 min. op middelhoog vuur.
  3. Voeg de spitskool toe en roerbak 2 min. op hoog vuur. Voeg de snijbonen toe en roerbak nog 2 min. op hoog vuur.
  4. Meng de rijst, taugé en uitjes erdoor. Breng op smaak met de ketjap.

combinatietip:

Lekker met een gebakken ei, pindasaus en atjar tjampoer.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 72 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.680 mg
  • vezels 12 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Rijst met snijbonen en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rijst met snij­bo­nen en kip

1
  • 300 g zilvervliesrijst
  • 200 g kipfilets

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes van 1 x 1 cm.

2
  • 100 g spekreepjes

Verhit ondertussen een wok zonder olie of boter en bak de spekreepjes 1 min. op middelhoog vuur.

3
  • 175 g uisnippers
  • 1 el sambal manis

Voeg de uisnippers en sambal toe en laat op laag vuur 5 min. zachtjes bakken. Doe de kip erbij en roerbak 3 min. op middelhoog vuur.

4
  • 300 g gesneden spitskool
  • 400 g gesneden snijbonen

Voeg de spitskool toe en roerbak 2 min. op hoog vuur. Voeg de snijbonen toe en roerbak nog 2 min. op hoog vuur.

5
  • 125 g taugé
  • 50 g gebakken uitjes
  • 5 el ketjap asin

Meng de rijst, taugé en uitjes erdoor. Breng op smaak met de ketjap. Lekker!

combinatietip:

Lekker met een gebakken ei, pindasaus en atjar tjampoer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.