Kip­pen­soep met ven­kel en lin­zen

Kippensoep zoals je 'm nog niet kent: met een lepel yoghurt erin.

(53)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Kippensoep zoals je 'm nog niet kent: met een lepel yoghurt erin. 4 personen
3 53

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een pan en fruit de komijn en ui op laag vuur 3 min. Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Snijd de venkelknollen in smalle reepjes. Halveer de kipfiletblokjes. Bak de venkel en kip op middelhoog vuur 3 min. mee met de komijn en ui.
  2. Laat de linzen uitlekken en voeg samen met de tomatenblokjes, bouillon en het water toe. Breng aan de kook en laat 4 min. zachtjes koken. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout en serveer met een lepel yoghurt erin.
video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 523 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Kippensoep met venkel en linzen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kip­pen­soep met ven­kel en lin­zen

1
1
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 150 g gesneden ui

Verhit de olie in een pan en fruit de komijn en ui op laag vuur 3 min.

2
2
  • 2 venkelknollen

Snijd ondertussen de stelen en een klein stukje van de onderkant van de venkelknollen. Snijd de venkelknollen in smalle reepjes.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

3
3
  • 150 g kipfiletblokjes

Halveer de kipfiletblokjes. Bak de venkel en kip op middelhoog vuur 3 min. mee met de komijn en ui.

4
4
  • 400 g linzen
  • 400 g tomatenblokjes
  • 350 ml krachtbouillon kip
  • 500 ml kraanwater

Laat de linzen uitlekken en voeg samen met de tomatenblokjes, bouillon en het water toe. Breng aan de kook en laat 4 min. zachtjes koken.

5
5
  • 4 el Griekse yoghurt

Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout en serveer met een lepel yoghurt erin.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.