Stép­ha­ne Rey­naud's ge­stoof­de sla

Kruidig bijgerecht waar je weinig omkijken naar hebt: uurtje in de oven en klaar!

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 60 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur oventijd
(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht Kruidig bijgerecht waar je weinig omkijken naar hebt: uurtje in de oven en klaar! 6 personen
3 9

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schrap de wortelen, pel de uien en snijd alles fijn. Leg de kropjes babyromaine naast elkaar in de ovenschaal en doe de wortel en ui erbij. Voeg de tijm en rozemarijn toe. Giet de wijn erover en zoveel kippenbouillon dat ze ruimschoots onderstaan.
  2. Zet de schaal afgedekt 1 uur in een op 180 °C verwarmde oven en controleer regelmatig of er nog wat bouillon moet worden toegevoegd.

Tip:

Bron: A Propos Bistro, Stéphane Reynaud

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 60 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 1 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 680 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Stéphane Reynaud's gestoofde sla

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stép­ha­ne Rey­naud's ge­stoof­de sla

1
1
  • 3 wortels
  • 2 uien

Schrap de wortelen, pel de uien en snijd alles fijn.

2
2
  • 6 babyromainesla

Leg de kropjes babyromaine naast elkaar in de ovenschaal en doe de wortel en ui erbij.

3
3
  • 1 takje tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • 125 ml witte wijn
  • 1 liter kippenbouillon

Voeg de tijm en rozemarijn toe. Giet de wijn erover en zoveel kippenbouillon dat ze ruimschoots onderstaan.

4
4

Zet de schaal afgedekt 1 uur in een op 180 °C verwarmde oven en controleer regelmatig of er nog wat bouillon moet worden toegevoegd.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.