Ro­ti met bloem­kool, prei en kip

Alle ingrediënten gaan in één pan. Even roeren... Klaar!

(146)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
surinaams hoofdgerecht Alle ingrediënten gaan in één pan. Even roeren... Klaar! 4 personen
2 146

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok met deksel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de kip in blokjes. Verhit de olie in de wok en bak de kipfilet in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin. Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn. Voeg de ui, knoflook en vadouvan toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Voeg de aardappel toe en bak 5 min. mee. Schep af en toe om.
  2. Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes in kwarten. Voeg met de prei en het water toe aan het kip-aardappelmengsel en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en stoof 8 min. op laag vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Bereid ondertussen de rotipannenkoeken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Leg op elk bord een rotipannenkoek en verdeel het bloemkool-kipmengsel erover.

serveertip:

Bestrooi met 50 g cashewnoten voor extra bite.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 635 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 79 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 485 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Roti met bloemkool, prei en kip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ro­ti met bloem­kool, prei en kip

1
1
  • 3 el olie
  • 300 g kipfilet

Snijd de kip in blokjes. Verhit de olie in de wok en bak de kipfilet in 4 min. op middelhoog vuur goudbruin.

2
2
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook

Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 2 el vadouvan

Voeg de ui, knoflook en vadouvan toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 600 g bakaardappeltjes

Voeg de aardappel toe en bak 5 min. mee. Schep af en toe om.

5
5
  • 350 g bloemkoolroosjes
  • 300 g gesneden prei
  • 350 ml kraanwater

Snijd ondertussen de bloemkoolroosjes in kwarten. Voeg met de prei en het water toe aan het kip-aardappelmengsel en breng aan de kook.

6
6

Doe de deksel op de pan en stoof 8 min. op laag vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 1 pak Surinaamse roti

Bereid ondertussen de rotipannenkoeken volgens de aanwijzingen op de verpakking.

8
8

Leg op elk bord een rotipannenkoek en verdeel het bloemkool-kipmengsel erover.

serveertip:

Bestrooi met 50 g cashewnoten voor extra bite.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.