Stép­ha­ne Rey­naud's Pro­ven­çaal­se taart

Vegetarische hartige taart uit de oven van bladerdeeg.

  • lunch
  • 6 personen
  • 240 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans lunch Vegetarische hartige taart uit de oven van bladerdeeg. 6 personen
3 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de ui en snijd hem fijn. Snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes. Smoor alle groenten, cherrytomaatjes en zongedroogde tomaatjes in olijfolie en houd ze krokant.
  2. Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes, wentel ze door olijfolie en ontpit de olijven. Rol het deeg uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat, bedek de deeglap met de groenten en bestrooi ze met de fleur de sel en peper. Bak de taart 30 min. in de oven.

Tip:

Bron: A Propos Bistro, Stéphane Reynaud

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 550 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Stéphane Reynaud's Provençaalse taart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stép­ha­ne Rey­naud's Pro­ven­çaal­se taart

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 1 ui
  • 1 courgette
  • 1 aubergine

Pel de ui en snijd hem fijn. Snijd de courgette en aubergine in kleine blokjes.

3
3
  • 6 cherrytomaten
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 2 el olijfolie

Smoor alle groenten, de cherrytomaatjes en zongedroogde tomaatjes in olijfolie en houd ze krokant.

4
4
  • 15 g basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 10 zwarte olijven

Pluk de basilicumblaadjes van de steeltjes, wentel ze door olijfolie en ontpit de olijven.

5
5
  • 250 g bladerdeeg vers
  • 6 g fleur de sel

Rol het deeg uit op een met bakpapier bekleedde bakplaat, bedek de deeglap met de groenten en bestrooi ze met de fleur de sel en peper.

6
6

Bak de taart 30 min. in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.