Kal­koen­sal­tim­boc­ca met aard­ap­pel­tjes

Zondags chic op een doordeweekse dag.

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Zondags chic op een doordeweekse dag. 4 personen
3 37

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de schnitzels met peper en leg op elke schnitzel 2 blaadjes salie. Dek af met ham en druk aan. Verhit 2 el olie in een grote koekenpan en bak het vlees (saltimbocca) in 10 min. gaar. Keer halverwege.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan. Bak de aardappelpartjes met de rozemarijn, peper en eventueel zout in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.
  3. Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Laat de spinazie in het achtergebleven bakvet al omscheppend in delen in 3 min. slinken.
  4. Schep de spinazie in een schaal en bestrooi met de kaas. Serveer met de saltimbocca en rozemarijnaardappeltjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 430 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 620 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Kalkoensaltimbocca met aardappeltjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kal­koen­sal­tim­boc­ca met aard­ap­pel­tjes

1
1
  • 4 kalkoenschnitzels
  • 8 blaadjes salie
  • 4 plakken parmaham

Bestrooi de schnitzels met peper en leg op elke schnitzel 2 blaadjes salie. Dek af met de ham en druk aan.

2
2
  • 2 el olie

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak het vlees (saltimbocca) in 10 min. gaar. Keer halverwege.

3
3
  • 2 el olie

Verhit ondertussen de olie in een hapjespan.

4
4
  • 600 g aardappelpartjes met schil
  • 2 tl gedroogde rozemarijn

Bak de aardappelpartjes met de rozemarijn, peper en eventueel zout in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

5
5

Neem het vlees uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.

6
6
  • 600 g spinazie

Laat de spinazie in het achtergebleven bakvet al omscheppend in delen in 3 min. slinken.

7
7
  • 40 g Grana Padano pittig kaasschaafsel

Schep de spinazie in een schaal en bestrooi met de kaas. Serveer met de saltimbocca en rozemarijnaardappeltjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.