Stép­ha­ne Rey­naud's des­sert van schuim­pjes en aard­bei

Fruit, slagroom én ijs: een perfect toetje voor een zomerse dag.

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 605 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 2 uur oventijd
(23)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans nagerecht Fruit, slagroom én ijs: een perfect toetje voor een zomerse dag. 6 personen
3 23

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Splits de eieren en klop een heel stevig schuim van de eiwitten. Voeg geleidelijk al kloppend de kristalsuiker toe en blijf 5 minuten kloppen. Klop dan geleidelijk ook de poedersuiker door het schuim.
  2. Schep het schuim in de gewenste vormpjes op met bakpapier beklede bakplaten en laat ze in een op 100 °C verwarmde oven 2 uur drogen (of langer, afhankelijk van het formaat van de schuimpjes).
  3. Ontdoe de aardbeien van de kroontjes. Pers de citroen uit en pureer de helft van de aardbeien met het citroensap; zeef het sap. Verkruimel de schuimpjes grof.
  4. Vul de glazen met afwisselend lagen aardbei, saus, slagroom, verkruimeld schuim en een bol sorbetijs; herhaal alle lagen in dezelfde volgorde.

Tip:

Bron: A Propos Bistro, Stéphane Reynaud

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 112 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 70 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Stéphane Reynaud's dessert van schuimpjes en aardbei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stép­ha­ne Rey­naud's des­sert van schuim­pjes en aard­bei

1
1
  • 4 eieren

Splits de eieren.

2
2
  • 200 g fijne kristalsuiker

Klop een heel stevig schuim van de eiwitten. Voeg geleidelijk al kloppend de kristalsuiker toe en blijf 5 minuten kloppen.

Eiwit kloppen

Instructievideo

00:44 min.

3
3
  • 200 g poedersuiker

Klop dan geleidelijk ook de poedersuiker door het schuim.

4
4

Schep het schuim in de gewenste vormpjes op met bakpapier beklede bakplaten en laat ze in een op 100 °C verwarmde oven 2 uur drogen (of langer, afhankelijk van het formaat van de schuimpjes).

5
5
  • 600 g aardbeien
  • 1 citroen

Ontdoe de aardbeien van de kroontjes. Pers de citroen uit en pureer de helft van de aardbeien met het citroensap. Zeef het sap.

6
6

Verkruimel de schuimpjes grof.

7
7
  • 300 g geklopte slagroom
  • 6 bolletjes aardbeiensorbetijs

Vul de glazen met afwisselend lagen aardbei, saus, slagroom, verkruimeld schuim en een bol sorbetijs; herhaal alle lagen in dezelfde volgorde.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.