Bo­nen­sa­la­de

Veganistische salade voor bonenliefhebbers: warm én koud lekker!

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht Veganistische salade voor bonenliefhebbers: warm én koud lekker! 4 personen
3 29

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in ringen. Meng met de azijn in een kom en laat 15 min. staan. Neem de ui eruit en bewaar de azijn.
  2. Breng ondertussen 2 pannen met water aan de kook. Kook de tuinerwten 1 min. en spoel af met koud water. Kook de tuinbonen 4 min. en spoel af met koud water (blancheren). Houd apart.
  3. Verwarm de olie en bak de knoflook 2 min. Voeg de snijbonen en wijn toe en stoof de snijbonen in 10 min. beetgaar. Voeg de witte bonen, tuinerwten en tuinbonen toe en verwarm nog even. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Snijd de peterselie fijn en meng door de salade. Meng de ui erdoor en breng op smaak met de azijn. Besprenkel met de extra vierge olie.

serveertip:

Serveer de salade warm of koud.

video

Blan­che­ren

Instructievideo - 01:00 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 190 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 10 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 105 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Bonensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bo­nen­sa­la­de

1
1
  • 1 rode ui
  • 6 el wittewijnazijn

Snijd de ui in ringen. Meng met de azijn en laat 15 min. staan. Neem de ui eruit en bewaar de azijn.

2
2
  • 75 g tuinerwten

Breng ondertussen 2 pannen met water aan de kook. Kook de tuinerwten 1 min. en spoel af met koud water.

3
3
  • 75 g tuinbonen

Kook de tuinbonen 4 min. en spoel af met koud water (blancheren). Houd apart.

Blancheren

Instructievideo

01:00 min.

4
4
  • 3 tenen knoflook
  • 100 g snijbonen
  • 330 g witte bonen

Snijd de knoflook fijn. Snijd de snijbonen in dunne reepjes. Laat de witte bonen uitlekken in een vergiet en spoel onder koud stromend water.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 75 ml witte wijn

Verwarm de olie en bak de knoflook 2 min. Voeg de snijbonen en wijn toe en stoof de snijbonen in 10 min. beetgaar.

6
6

Voeg de witte bonen, tuinerwten en tuinbonen toe en verwarm nog even. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 20 g platte peterselie

Snijd de peterselie fijn. Meng door de salade.

8
8
  • 3 el extra vierge olijfolie

Meng de ui erdoor en breng op smaak met de azijn. Besprenkel met de extra vierge olie.

serveertip:

Serveer de salade warm of koud.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.