Sand­wich zalm met krui­den­may­o­nai­se

Fris broodje met een pittig accent van mierikswortel.

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans hoofdgerecht Fris broodje met een pittig accent van mierikswortel. 4 personen
2 37

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • broodrooster
  • 8 tapasprikkers

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de bieslook fijn en roer samen met de mierikswortel door de mayonaise. Snijd de komkommer in 4 gelijke stukken en schaaf met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken.
  2. Haal de blaadjes van de krop sla los. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster en bestrijk aan 1 kant met de kruidenmayonaise. Beleg 4 sneetjes op de mayonaisekant achtereenvolgens met sla, zalm en komkommer. Dek af met de andere 4 sneetjes met de mayonaisekant naar onderen.
  3. Snijd de sandwiches schuin doormidden en steek vast met een tapasprikker. Serveer met de chips.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.139 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Sandwich zalm met kruidenmayonaise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sand­wich zalm met krui­den­may­o­nai­se

1
1
  • 25 g bieslook
  • 3 el mierikswortel
  • 8 el mayonaise

Snijd de bieslook fijn en roer samen met de mierikswortel door de mayonaise.

2
2
  • 1 komkommer

Snijd de komkommer in 4 gelijke stukken en schaaf met een kaasschaaf in de lengte in dunne plakken.

3
3
  • 1 kropje babyromainesla
  • 8 sneetjes wit casinobrood

Haal de blaadjes van de krop sla los. Rooster de sneetjes brood in de broodrooster en bestrijk aan 1 kant met de kruidenmayonaise.

4
4
  • 200 g gerookte zalmfilet

Beleg 4 sneetjes op de mayonaisekant achtereenvolgens met sla, zalm en komkommer.

5
5

Dek af met de andere 4 sneetjes met de mayonaisekant naar onderen.

6
6
  • 150 g ambachtelijke zeezoutchips

Snijd de sandwiches schuin doormidden en steek vast met een tapasprikker. Serveer met de chips.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.