Peul­tjes-ra­dijs­sa­la­de met ei

Salade met knapperige groenten, een eitje, spek en een klassieke dressing van olie, azijn, sjalot en mosterd.

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Salade met knapperige groenten, een eitje, spek en een klassieke dressing van olie, azijn, sjalot en mosterd. 4 personen
3 12

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 4 min. knapperig. Keer halverwege. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Snijd ondertussen het brood in sneetjes en de sneetjes in vieren. Bak het brood in het achtergebleven bakvet in 5 min. goudbruin en knapperig (croutons).
  2. Halveer de cornichons in de lengte en snipper de sjalot zeer fijn. Klop de azijn, mosterd, olie en sjalot tot een dressing. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  3. Breng een pan water aan de kook en kook de peultjes 2 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en spoel onder koud stromend water. Laat het water koken. Bekleed 4 kopjes of kommetjes met vershoudfolie en breek boven elk kopje een ei. Draai de folie dicht zodat elk ei in een soort zakje zit. Laat in het hete water van de peultjes zakken en pocheer 3 min. voor een zacht ei of 5 min. voor een harder ei. Neem uit het water en verwijder de folie.
  4. Snijd de radijs in plakjes en meng met de cornichons, peultjes en dressing door de sla. Verdeel het spek, de croutons en de eieren erover.
video

Crou­tons ma­ken

Instructievideo - 01:14 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 760 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Peultjes-radijssalade met ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Peul­tjes-ra­dijs­sa­la­de met ei

1
1
  • 100 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het spek in 4 min. knapperig. Keer halverwege.

2
2

Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 1 stokbrood met knoflook

Snijd ondertussen het brood in sneetjes en de sneetjes in vieren. Bak het brood in het achtergebleven bakvet in 5 min. goudbruin en knapperig (croutons).

Croutons maken

Instructievideo

01:14 min.

4
4
  • 50 g pittige cornichons
  • 1 sjalot
  • 1 el wittewijnazijn
  • 1 el dijonmosterd
  • 3 el olijfolie

Halveer de cornichons in de lengte en snipper de sjalot zeer fijn. Klop de azijn, mosterd, olie en sjalot tot een dressing.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

6
6
  • 200 g peultjes

Breng een pan water aan de kook en kook de peultjes 2 min. Schep met een schuimspaan uit de pan en spoel onder koud stromend water. Laat het water koken.

7
7
  • 4 eieren

Bekleed 4 kopjes of kommetjes met vershoudfolie en breek boven elk kopje een ei. Draai de folie dicht zodat elk ei in een soort zakje zit.

8
8

Laat in het hete water van de peultjes zakken en pocheer 3 min. voor een zacht ei of 5 min. voor een harder ei. Neem uit het water en verwijder de folie.

Ei pocheren

Instructievideo

00:47 min.

9
9
  • 175 g radijsjes
  • 200 g botersla

Snijd de radijs in plakjes en meng met de cornichons, peultjes en dressing door de sla. Verdeel het spek, de croutons en de eieren erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.