Coq-au-vin op spies

Barbecuetopper met een chic wijnsausje.

(34)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Barbecuetopper met een chic wijnsausje. 4 personen
2 34

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • 8 barbecuespiesen
  • barbecue of grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de wijn in een pan en laat met 2 takjes tijm tot 1/3 inkoken. Laat afkoelen en gooi de tijm weg. Ris de blaadjes van de rest van de takjes tijm. Snijd de kip in stukjes van 3 cm. Meng met de knoflook, 1/3 van de olie en tijm. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 30 min. afgedekt marineren.
  2. Pel ondertussen de sjalotten totdat ze uiteenvallen in een dik en dun deel. Kook de sjalotten 3 min. in water met zout. Laat afkoelen. Verwijder de steeltjes van de champignons en rol de hoedjes in het spek. Maak spiesen met afwisselend kip, sjalot en champignon. Bestrijk met de rest van de olie. Rooster de spiesen op de barbecue of in de grillpan in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
  3. Meng de wijn met de mosterd en extra vierge olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de vinaigrette over de spiesen.

combinatietip:

Lekker met sla.

video

Vi­nai­gret­te ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 345 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Coq-au-vin op spies

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Coq-au-vin op spies

1
1
  • 125 ml rode wijn
  • 2 takjes tijm

Doe de wijn in een pan en laat met de takjes tijm tot 1/3 inkoken. Laat afkoelen en gooi de tijm weg.

2
2
  • 4 takjes tijm
  • 300 g kipdijfilet

Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd de kip in stukjes van 3 cm.

3
3
  • 1 el olijfolie

Meng de kip met de knoflook, olie en tijm. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Laat 30 min. afgedekt marineren.

Marineren

Instructievideo

00:40 min.

4
4
  • 4 sjalotten

Pel ondertussen de sjalotten totdat ze uiteenvallen in een dik en dun deel. Kook 3 min. in water met zout. Laat afkoelen.

5
5
  • 8 champignons
  • 8 plakjes ontbijtspek

Verwijder de steeltjes van de champignons en rol de hoedjes in het spek. Maak spiesen met afwisselend kip, sjalot en champignon.

6
6
  • 2 el olijfolie

Bestrijk met de olie. Rooster de spiesen op de barbecue of in de grillpan in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig

7
7
  • 2 tl grove mosterd
  • 4 el extra vierge olijfolie

Meng de wijn met de mosterd en extra vierge olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de vinaigrette over de spiesen.

Vinaigrette maken

Instructievideo

00:34 min.

combinatietip:

Lekker met sla.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.