Mos­se­len met wit­te wijn

Moules marinières zoals het hoort: met sjalot, knoflook en wijn.

(37)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans lunch Moules marinières zoals het hoort: met sjalot, knoflook en wijn. 4 personen
2 37

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • mossel- of soeppan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Gooi de mosselen weg die open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open zijn. Laat ze in koud water liggen.
  2. Snijd de bleekselderij in boogjes van 2 cm. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in de mossel- of soeppan en fruit de bleekselderij, sjalot en knoflook 3 min. Voeg de wijn, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook. Laat de mosselen uitlekken. Doe bij de groenten in de pan en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig.
  3. Snijd ondertussen het brood in plakken. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan in een schaal, gooi de mosselen die niet open zijn weg. Houd afgedekt warm. Voeg de crème fraîche toe aan het achtergebleven kookvocht. Breng aan de kook en kook 1 min. Schep de peterselie erdoor en schenk over de mosselen serveer met het stokbrood.
video

Mos­se­len ma­ken

Kookles - 04:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 945 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Mosselen met witte wijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mos­se­len met wit­te wijn

1
1
  • 2 kg mosselen

Gooi de mosselen weg die open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen in koud water en verwijder de exemplaren die nu open zijn. Laat ze in koud water liggen.

Mosselen maken

Instructievideo

04:50 min.

2
2
  • 6 stengels bleekselderij
  • 2 sjalotten
  • 1 teen knoflook

Snijd de bleekselderij in boogjes van 2 cm. Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 25 g gezouten boter

Verhit de boter in de mossel- of soeppan en fruit de bleekselderij, sjalot en knoflook 3 min.

4
4
  • 250 ml droge witte wijn

Voeg de wijn, peper en eventueel zout toe en breng aan de kook.

5
5

Laat de mosselen uitlekken. Doe bij de groenten in de pan en kook met de deksel op de pan op hoog vuur in 8 min. gaar. Schud de pan regelmatig.

6
6
  • 1 dikbuikstokbrood

Snijd ondertussen het brood in plakken.

7
7

Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan in een schaal, gooi de mosselen die niet open zijn weg. Houd afgedekt warm.

8
8
  • 200 ml crème fraîche

Voeg de crème fraîche toe aan het achtergebleven kookvocht. Breng aan de kook en kook 1 min.

9
9
  • 20 g platte peterselie

Snijd de peterselie fijn en schep erdoor. Schenk over de mosselen serveer met het stokbrood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.