Mi­ni­k­riel­tjes met sa­la­mi & broc­co­li­sa­la­de

Aardappel-vlees-groente met een knapperig korstje.

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Aardappel-vlees-groente met een knapperig korstje. 4 personen
3 45

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de salami in blokjes, ui in halve ringen en knoflook fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de salami in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Fruit in het achtergebleven bakvet de ui en knoflook 1 min. Snijd de broccoli in roosjes, voeg toe aan het ui-knoflookmengsel en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Meng de veldsla en salami door de broccoli en schep op een grote platte schaal. Serveer de dressing en minikrieltjes erbij.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.485 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Minikrieltjes met salami & broccolisalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mi­ni­k­riel­tjes met sa­la­mi & broc­co­li­sa­la­de

1
1
  • 250 g goudsalami
  • 1 rode ui
  • 2 tenen knoflook

Snijd de salami in blokjes, ui in halve ringen en knoflook fijn.

2
2
  • 2 el olie
  • 850 g gekruide minikrieltjes

Verhit de olie in een grote koekenpan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Schep regelmatig om.

3
3
  • 250 g goudsalami

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de salami in 5 min. krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

4
4

Fruit in het achtergebleven bakvet de ui en knoflook 1 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

5
5
  • 500 g broccoli

Snijd de broccoli in roosjes, voeg toe aan het ui-knoflookmengsel en bak 6 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

6
6
  • 75 g veldsla
  • 6 el basilicumdressing

Meng de veldsla en salami door de broccoli en schep op een grote platte schaal. Serveer de dressing en minikrieltjes erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.