Groen­ten met pis­tou en ai­oli

Rauwkost met knoflookmayonaise en een dip van groene kruiden.

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht Rauwkost met knoflookmayonaise en een dip van groene kruiden. 4 personen
2 13

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de blaadjes van de basilicum en peterselie fijn. Voor de pistou: doe het citroenrasp, het basilicum, ½ teen knoflook, de peterselie en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  2. Voor de aioli: doe de rest van de knoflook met het zeezout in een vijzel en maal tot een pasta. Meng in een kom met de mayonaise en breng op smaak met 2 el citroensap, peper en eventueel zout.
  3. Kook de aspergetips volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de paprika in repen en verdeel met alle groenten over een schaal. Serveer met de pistou en aioli.

bereidingstip:

De Mayo Royale van D&L is een Franse mayonaise die een tikkeltje zuur van smaak is en daardoor heel goed past in dit gerecht.

bewaartip:

Je kunt de pistou en aioli 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 485 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 50 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 560 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Groenten met pistou en aioli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­ten met pis­tou en ai­oli

1
1
  • 1 citroen
  • 15 g basilicum
  • 20 g platte peterselie

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de blaadjes van de basilicum en peterselie fijn.

2
2
  • ½ teen knoflook
  • 7 el extra vierge olijfolie

Voor de pistou: doe het citroenrasp, het basilicum, de knoflook, peterselie en olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een gladde saus.

3
3

Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

4
4
  • 1½ teen knoflook
  • 1 tl zeezout

Voor de aioli: doe de knoflook met het zeezout in een vijzel en maal tot een pasta.

Vijzelen

Instructievideo

01:06 min.

5
5
  • 8 el mayonaise

Meng de pasta in een kom met de mayonaise en breng op smaak met 2 el citroensap, peper en eventueel zout.

6
6
  • 100 g aspergetips

Kook de aspergetips volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7
  • 1 gele paprika
  • 120 g snackkomkommers
  • 120 g snackradijs

Snijd de paprika in repen en verdeel met alle groenten over een schaal. Serveer met de pistou en aioli.

bereidingstip:

De Mayo Royale van D&L is een Franse mayonaise die een tikkeltje zuur van smaak is en daardoor heel goed past in dit gerecht.

bewaartip:

Je kunt de pistou en aioli 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.