Ge­roos­ter­de prei met pa­pri­kasaus

Van puntpaprika maak je heel makkelijk een lekker dikke saus, heerlijk over de zoete prei.

(15)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Van puntpaprika maak je heel makkelijk een lekker dikke saus, heerlijk over de zoete prei. 4 personen
3 15

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • ovenschaal (20 x 30)
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de knoflook fijn en meng de helft met de olie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verwijder de onderkant en het donkergroene deel van de preien. Snijd de preien in de lengte tot de helft in en was ze onder de kraan. Snijd elke prei in 2 korte stukken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Snijd de aardappelen in kwarten. Snijd het spek in blokjes van 2 x 2 cm. Meng de aardappelen en het spek en leg naast de prei op de bakplaat. Verdeel de knoflookolie erover. Rooster ca. 45 min. onder in de oven. Schep halverwege om.
  2. Leg de paprika’s in een ovenschaal en zet op een rooster boven in de oven. Rooster 30 min. Neem de paprika’s uit de oven en doe ze in een plastic zak. Knoop dicht en laat 10 min. liggen. Verwijder het vel, de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken. Doe de paprika samen met de rest van de knoflook, amandelen, rodewijnazijn en komijn in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een dikke saus (romesco). Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.
  3. Neem de prei en aardappel met spek uit de oven en verwijder de buitenste laag van de prei. Schep de paprikasaus over de prei. Serveer met de aardappelen met spek.
video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.240 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Geroosterde prei met paprikasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­roos­ter­de prei met pa­pri­kasaus

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook fijn en meng met de olie. Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

3
3
  • 4 preien

Verwijder de onderkant en het donkergroene deel van de preien. Snijd de preien in de lengte tot de helft in en was ze onder de kraan.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

4
4

Snijd elke prei in 2 korte stukken en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5
  • 750 g pommes gourmandine
  • 250 g gerookt ontbijtspek

Snijd de aardappelen in kwarten. Snijd het spek in blokjes van 2 x 2 cm. Meng de aardappelen en het spek en leg naast de prei op de bakplaat.

6
6

Verdeel de knoflookolie erover. Rooster ca. 45 min. onder in de oven. Schep halverwege om.

7
7
  • 2 zoete puntpaprika's

Leg de paprika’s in de ovenschaal en zet op een rooster boven in de oven. Rooster 30 min.

8
8

Neem de paprika’s uit de oven en doe ze in een plastic zak. Knoop dicht en laat 10 min. liggen.

9
9

Verwijder het vel, de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukken.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

10
10
  • 1 teen knoflook
  • 50 g garneeramandelen
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)

Snijd de knoflook fijn. Doe in een hoge beker met de paprika, amandelen, rodewijnazijn en komijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

11
11

Pureer met de staafmixer tot een dikke saus (romesco). Breng op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout.

12
12

Neem de prei en aardappel met spek uit de oven en verwijder de buitenste laag van de prei. Schep de paprikasaus over de prei.

13
13

Serveer met de aardappelen met spek.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.