Zalm­tar­taar met mie­riks­mayo

Chic gerechtje met zachte zalm en frisse smaakmakers. Ook perfect voor een brunch of lunch.

(176)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht Chic gerechtje met zachte zalm en frisse smaakmakers. Ook perfect voor een brunch of lunch. 4 personen
3 176

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • kookring (∅ 8 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de zalmfilet in blokjes van ½ cm. Snijd de dille fijn, houd een takje per persoon achter voor garnering. Snijd de blaadjes van de peterselie en het bosuitje fijn. Snijd de kappertjes grof. Meng het citroenrasp, de zalm en fijngesneden dille in een ruime kom met de peterselie, bosui, kappertjes en olie tot tartaar. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Meng de mayonaise en mierikswortel in een kommetje en breng op smaak met citroensap.
  3. Zet de kookring op een bord en vul met ¼ van de zalmtartaar. Druk aan met een lepel. Verwijder de ringvorm. Maak zo de andere zalmtartaartjes. Druppel wat mierikswortelmayonaise over de tartaar en garneer met de takjes dille. Serveer de rest van de mieriksmayonaise er in een kommetje bij.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 4 uur van tevoren bereiden t/m het maken van de mierikswortelmayonaise. Bewaar afgedekt in de koelkast en ga voor het serveren verder met het vullen van de kookringen.

bereidingstip:

Heb je geen kookring, dan kun je ook een kopje bekleden met vershoudfolie, daarin het zalmmengsel scheppen en dit vervolgens omkeren op een bord. Het heet dan een timbaaltje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 255 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 290 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Zalmtartaar met mieriksmayo

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­tar­taar met mie­riks­mayo

1
1
  • 1 citroen
  • 300 g zalmfilet

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de zalm in blokjes van ½ cm.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

2
2
  • 8 g dille

Snijd de dille fijn, houd een takje per persoon achter voor garnering.

3
3
  • 3 takjes platte peterselie
  • 1 bosui
  • 2 el kappertjes

Snijd de blaadjes van de peterselie en de bosui fijn. Snijd de kappertjes grof.

4
4
  • 1 el olijfolie

Meng het citroenrasp, de zalm en fijngesneden dille in een ruime kom met de peterselie, bosui, kappertjes en olie tot tartaar.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 2 el mayonaise
  • 2 tl mierikswortel

Meng de mayonaise en mierikswortel in een kommetje en breng op smaak met citroensap.

7
7

Zet de kookring op een bord en vul met ¼ van de zalmtartaar. Druk aan met een lepel. Verwijder de ringvorm. Maak zo ook de andere zalmtartaartjes.

8
8

Druppel wat mierikswortelmayonaise over de tartaar en garneer met de takjes dille.

9
9

Serveer de rest van de mieriksmayonaise er in een kommetje bij.

bereidingstip:

Je kunt dit gerecht 4 uur van tevoren bereiden t/m het maken van de mierikswortelmayonaise. Bewaar afgedekt in de koelkast en ga voor het serveren verder met het vullen van de kookringen.

bereidingstip:

Heb je geen kookring, dan kun je ook een kopje bekleden met vershoudfolie, daarin het zalmmengsel scheppen en dit vervolgens omkeren op een bord. Het heet dan een timbaaltje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.