Tong met ge­bruin­de bo­ter & ha­ri­cots verts

Het botersausje en de haricots verts zorgen voor een frisse tegenhanger.

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Het botersausje en de haricots verts zorgen voor een frisse tegenhanger. 4 personen
3 40

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalotten en snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook de haricots verts in 6 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken. Rasp ondertussen de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Snijd de andere citroen in plakjes. Meng het citroenrasp met de sjalot, azijn, mosterd en olie tot een dressing. Schep om met de haricots verts en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Doe de bloem op een groot bord. Bestrooi de tong aan beide kanten met peper en eventueel zout en druk aan beide kanten stevig in de bloem. Schud het overtollige bloem eraf.
  3. Verhit 100 g boter in een grote koekenpan en bak de tong op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Neem uit de pan en houd afgedekt warm op een bord.
  4. Voeg de rest van de boter toe aan de gesmolten boter in de pan. Draai het vuur hoog en laat de boter lichtbruin kleuren, maar niet verbranden. Draai het vuur laag, voeg 2 el citroensap, de kappertjes en helft van de peterselie toe. Neem de pan van het vuur. Bestrooi de tong met de rest van de peterselie en leg er een paar plakjes citroen op. Serveer de haricots verts en boterjus erbij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 22 g
  • natrium 335 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Tong met gebruinde boter & haricots verts

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tong met ge­bruin­de bo­ter & ha­ri­cots verts

1
  • 2 sjalotten
  • 20 g platte peterselie

Snipper de sjalotten en snijd de blaadjes van de peterselie fijn.

2
  • 350 g haricots verts

Verwijder de steelaanzet van de haricots verts en kook de haricots verts in 6 min. beetgaar. Giet af en laat uitlekken.

3
  • 2 citroenen

Rasp ondertussen de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Snijd de andere citroen in plakjes.

4
  • 2 el wittewijnazijn
  • 1 el Franse mosterd
  • 1 el olijfolie

Meng de sjalot met het citroenrasp, de azijn, mosterd en olie tot een dressing.

5

Schep om met de haricots verts en breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
  • 100 g bloem

Doe de bloem op een groot bord.

7
  • 400 g sliptongfilet

Bestrooi de tong aan beide kanten met peper en eventueel zout en druk aan beide kanten stevig in de bloem. Schud het overtollige bloem eraf.

8
  • 100 g boter

Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de tong op middelhoog vuur in 4 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.

9

Neem uit de pan en houd afgedekt warm op een bord.

10
  • 60 g boter

Voeg de boter toe aan de gesmolten boter in de pan. Draai het vuur hoog en laat de boter lichtbruin kleuren, maar niet verbranden.

11
  • 25 g kappertjes

Draai het vuur laag, voeg 2 el citroensap, de kappertjes en helft van de peterselie toe. Neem de pan van het vuur.

12

Bestrooi de tong met de rest van de peterselie en leg er een plakje citroen op. Serveer de haricots verts en boterjus erbij. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.