Pas­ta met pit­ti­ge to­ma­ten­saus

Lekker makkelijk met snelle tomatensaus uit de magnetron.

(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Lekker makkelijk met snelle tomatensaus uit de magnetron. 2 personen
3 72

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij
Keukenspullen
  • magnetronschaal
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne in ruim kokend water in 12-14 min. beetgaar. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn. Meng de tomaat en de rode peper in een magnetronschaal en pers de knoflook erboven uit. Voeg de provençaalse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.
  2. Verwarm het tomaat mengsel in de magnetron afgedekt ca. 5 min. op vol vermogen (700 Watt) tot de tomaat stukjes zacht zijn.
  3. Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes. Snijd de ham in repen van ca. 2 cm breed. Pureer de tomatenmassa met een staafmixer tot een gladde saus.
  4. Schep de bosuitjes en de ham erdoor en laat de saus onafgedekt nog 1-2 min. op vol vermogen verwarmen. Giet de pasta af en schep in diepe borden. Verdeel de tomatensaus erover.
video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 685 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pasta met pittige tomatensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met pit­ti­ge to­ma­ten­saus

1
1
  • 150 g penne

Kook de penne in ruim kokend water in 12-14 min. beetgaar.

2
2
  • 400 g tastytomtomaten

Snijd de tomaten in stukjes.

3
3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

4
4
  • 1 teen knoflook

Meng de tomaat en de rode peper in een magnetronschaal en pers de knoflook erboven uit.

5
5
  • 2 tl Provençaalse kruiden

Voeg de provençaalse kruiden toe en breng op smaak met peper en zout.

6
6

Verwarm het tomaat mengsel in de magnetron afgedekt ca. 5 min. op vol vermogen (700 Watt) tot de tomaat stukjes zacht zijn.

7
7
  • 2 bosuitjes

Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes.

8
8
  • 150 g achterham

Snijd de ham in repen van ca. 2 cm breed.

9
9

Pureer de tomatenmassa met een staafmixer tot een gladde saus.

10
10

Schep de bosuitjes en de ham erdoor en laat de saus onafgedekt nog 1-2 min. op vol vermogen verwarmen.

11
11

Giet de pasta af en schep in diepe borden. Verdeel de tomatensaus erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.