Mexi­caans spie­gel­ei

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mexicaans hoofdgerecht 4 personen
3 12

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In grote koekenpan 1 eetlepel boter laten smelten en hierboven 4 eieren breken (dooier moet heel blijven). Eieren op matig vuur ca. 7 minuten bakken, tot dooier bijna geheel gestold is. Spiegelei uit pan nemen en warm houden. Zo nog een groot spiegelei bakken. Intussen in steelpan of magnetron tomatensaus verwarmen. Tortilla's volgens gebruiksaanwijzing in magnetron of droge koekenpan verwarmen. Steeltjes van koriander verwijderen, blad fijn snijden en door tomatensaus mengen. Tortilla's over vier grote borden verdelen. Een helft van tortilla dik besmeren met warme tomatensaus. Spiegeleieren halveren en op tomatensaus leggen. Tortilla's dubbelgeklapt serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.