Wal­no­ten­taart

  • gebak
  • 12 stuks
  • 315 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(297)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak 12 stuks
4 297

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 24 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zeef de bloem boven een kom en meng met de basterdsuiker en het zout. Snijd de boter in plakken, leg op het bloemmengsel en snijd met 2 messen in blokjes. Kneed tot een samenhangende deegbal. Dek het deeg af in een kom en laat 30 min. rusten in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 ºC.
  2. Laat het suiker in een pan met dikke bodem behoedzaam karameliseren. Blijf roeren met een houten pollepel, blus af met het water. Schenk de slagroom bij de karamel en laat zachtjes koken tot alle suiker is opgelost. Voeg de walnoten toe en laat even meekoken. Neem de pan van het vuur. Verdeel het deeg in 2 stukken.
  3. Bestuif het werkvlak met bloem. Rol beide deegballen uit tot een ronde plak van ca. 24 cm doorsnede. Vet de springvorm in. Leg de deeglap op de bodem en strijk de vulling erover. Dek de vulling af met de tweede deeglap en druk de randen aan. Klopt het ei los met het water en bestrijk de bovenkant van het deeg hiermee. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Walnotentaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wal­no­ten­taart

1
1
  • 175 g bloem
  • 150 g witte basterdsuiker
  • 1 mespunt zout

Zeef de bloem boven een kom en meng met de basterdsuiker en het zout.

2
2
  • 125 g koude boter

Snijd de boter in plakken, leg op het bloemmengsel en snijd met 2 messen in blokjes. Kneed tot een samenhangende deegbal.

3
3

Dek het deeg af in een kom en laat 30 min. rusten in de koelkast.

4
4

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 ºC.

5
5
  • 125 g suiker

Laat het suiker in een pan met dikke bodem behoedzaam karameliseren.

6
6
  • 1 el heet water
  • 125 ml slagroom

Blijf roeren met een houten pollepel, blus af met het water. Schenk de slagroom bij de karamel en laat zachtjes koken tot alle suiker is opgelost.

7
7
  • 100 g walnoten

Voeg de walnoten toe en laat even meekoken. Neem de pan van het vuur. Verdeel het deeg in 2 stukken.

8
8
  • 2 g bloem

Bestuif het werkvlak met bloem. Rol beide deegballen uit tot een ronde plak van ca. 24 cm doorsnede.

9
9
  • 2 g koude boter

Vet de springvorm in. Leg de deeglap op de bodem en strijk de vulling erover.

10
10
  • 1 ei
  • 1 el kraanwater

Dek de vulling af met de tweede deeglap en druk de randen aan. Klopt het ei los met het water en bestrijk de bovenkant van het deeg hiermee.

11
11

Bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 min.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.