Ge­gril­de bief­stuk met sal­sa ver­de

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 2 personen
4 14

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd korsten van brood. Schenk azijn en 1/2 eetlepel water in diep bord. Week brood hier kort in. Pel knoflook. Verwijder takjes van basilicum en munt. Meg in vijzel of keukenmachine brood, knoflook, augurken, basilicum, munt en olijfolie tot puree. Breng salsa verde op smaak met peper en zout. Verhit grillpan. Bestrijk biefstukken aan beide kanten met resterende olijfolie. Grill biefstukken in hete grillpan in 2-5 minuten naar wens rood, rosé of doorbakken. Keer halverwege. Serveer biefstuk met salsa verde, ovenfrites en broccoli.

Tip:

Salsa verde smaakt ook heerlijk bij gebakken kipfilet of karbonade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde biefstuk met salsa verde

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de bief­stuk met sal­sa ver­de

1
1
  • 1 sneetje vloerbrood
  • 1 el rode-wijnazijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 zakje verse basilicum
  • 1 zakje verse munt
  • 3 augurken
  • 4 el olijfolie

Snijd korsten van brood. Schenk azijn en 1/2 eetlepel water in diep bord. Week brood hier kort in. Pel knoflook. Verwijder takjes van basilicum en munt. Meg in vijzel of keukenmachine brood, knoflook, augurken, basilicum, munt en olijfolie tot puree.

2
2

Breng salsa verde op smaak met peper en zout.

3
3
  • 2 biefstukken

Verhit grillpan. Bestrijk biefstukken aan beide kanten met resterende olijfolie. Grill biefstukken in hete grillpan in 2-5 minuten naar wens rood, rosé of doorbakken. Keer halverwege. Serveer biefstuk met salsa verde, ovenfrites en broccoli.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.