Op de bak­plaat ge­roos­ter­de kip met groen­ten

(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 58

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm over voor op 180 ºC. Boen aardappels schoon en snijd in lengte in kwarten. Maak pompoen schoon en snijd in stukken. Snijd ui in kwarten. Pel knoflook. Pers 1 citroen uit. Meng aardappel, pompoen, ui, knoflook en kippenbouten in kom met olijfolie, peper, zout en citroensap. Leg op bakblaat en schik kippenbouten ertussen en laat ca. 30 minuten roosteren. Neem bakplaat uit oven. Schep groenten om, verdeel tomaatjes erover. Laat nog 30 minuten in over tot kip gaar is. Snijd citroen in kwarten. Pluk steeltjes van basilicum en scheur blaadjes klein. Verdeel kip en groenten over vier borden, bestrooi met basilicum. Serveer met citroenkwarten.

Tip:

Geen pompoen? Neem winterwortel. Ook biologische kipfilet kan op de bakplaat geroosterd worden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 530 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Op de bakplaat geroosterde kip met groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Op de bak­plaat ge­roos­ter­de kip met groen­ten

1
1
  • 1 kg vastkokende aardappel
  • 500 g pompoen
  • 2 rode uien
  • 6 tenen knoflook
  • 2 citroenen

Verwarm over voor op 180 ºC. Boen aardappels schoon en snijd in lengte in kwarten. Maak pompoen schoon en snijd in stukken. Snijd ui in kwarten. Pel knoflook. Pers 1 citroen uit.

2
2
  • 4 kippenbouten
  • 4 el olijfolie

Meng aardappel, pompoen, ui, knoflook en kippenbouten in kom met olijfolie, peper, zout en citroensap. Leg op bakblaat en schik kippenbouten ertussen en laat ca. 30 minuten roosteren. Neem bakplaat uit oven.

3
3
  • 1 bakje cherrytomaten
  • 1 zakje verse basilicum

Schep groenten om, verdeel tomaatjes erover. Laat nog 30 minuten in over tot kip gaar is. Snijd citroen in kwarten. Pluk steeltjes van basilicum en scheur blaadjes klein. Verdeel kip en groenten over vier borden, bestrooi met basilicum.

4
4

Serveer met citroenkwarten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.