Ge­vul­de au­ber­gi­ne & pa­pri­ka met bul­gur

De pistachenoten geven dit mediterrane gerecht een stevige bite.

(211)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht De pistachenoten geven dit mediterrane gerecht een stevige bite. 4 personen
3 211

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in, maar zorg dat schil intact blijft. Leg de auberginehelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in het midden van de oven en bak ca. 20 min. in de oven.
  2. Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een zeef en laat uitlekken. Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook op laag vuur 3 min. Haal ondertussen het vel van de worst en snijd in stukken. Voeg het worstvlees toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe, roer door en bak nog 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Neem de aubergines uit de oven (laat de oven aan staan). Schep het vruchtvlees eruit, laat ½ cm van de rand zitten. Snijd het vruchtvlees fijn en voeg met de bulgur toe aan het vleesmengsel. Schep om en neem van het vuur.
  4. Rasp de kaas, hak de pistachenoten fijn en meng in een kom. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan het kaas-notenmengsel. Voeg naar smaak citroensap toe aan het bulgur-gehaktmengsel.
  5. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat. Vul de aubergine- en paprikahelften met het bulgurmengsel en bestrooi met het kaas-notenmengsel. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 725 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde aubergine & paprika met bulgur

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de au­ber­gi­ne & pa­pri­ka met bul­gur

1

Verwarm de oven voor op 200 ˚C.

2
  • 2 aubergines

Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in, maar zorg dat schil intact blijft.

3

Leg de auberginehelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in het midden van de oven en bak ca. 20 min. in de oven.

4
  • 200 g bulgur

Bereid de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe in een zeef en laat uitlekken.

5
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 el olijfolie

Snijd ondertussen de ui in dunne halve ringen en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook op laag vuur 3 min.

6
  • 200 g braadworsten

Haal ondertussen het vel van de worst en snijd in stukken. Voeg het worstvlees toe en bak 3 min. mee op middelhoog vuur.

7
  • 70 g tomatenpuree
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe, roer door en bak nog 10 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8

Neem de aubergines uit de oven (laat de oven aan staan). Schep het vruchtvlees eruit, laat ½ cm van de rand zitten.

9

Snijd het vruchtvlees fijn en voeg met de bulgur toe aan het vleesmengsel. Schep om en neem van het vuur.

10
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 50 g pistachenoten

Rasp de kaas, hak de pistachenoten fijn en meng in een kom.

11
  • 1 citroen

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan het kaas-notenmengsel.

12

Voeg naar smaak citroensap toe aan het bulgur-gehaktmengsel.

13
  • 2 rode paprika's

Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg ze met de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat.

14

Vul de aubergine- en paprikahelften met het bulgurmengsel en bestrooi met het kaas-notenmengsel. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.

15

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.